Sporočamo žalostno vest, da je v 32. letu umrl Jakob Škantelj, nekdanji podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja in naš parašportnik, reprezentant dvoranskega balinanja.

Uspešen parašportnik in prizadeven funkcionar

Jakob Škantelj je bil tetraplegik. Uspešno se je izšolal, vmes pa se navdušil nad parašportom. Sprva je bil to šah, potem hokej na električnih vozičkih in dvoransko balinanje (boccia), kjer se je uveljavil in postal tudi članski reprezentant. Lani novembra je postal državni prvak v kategoriji BC3, bil je tudi ligaški prvak.

Jakob je oboževal šport, bil je tudi strasten navijač, pogost gost tako v ljubljanski Hali Tivoli kot v Areni Stožice. O športu je kot novinar tudi pogosto pisal: bil je sodelavec dveh športnih redakcij: EkipeSN in Multimedijskega portala RTV Slovenija, zapise je pripravljal tudi za našo revijo Športnik.

Jakob je bil zanesljiv sodelavec in prizadeven funkcionar. Med letom 2017 in 2021 je bil podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja ter proaktiven član Programskega odbora za problematiko programskih vsebin za invalide, odbor pa deluje v okviru programskega sveta RTV Slovenija. Jakob je bil tudi predsednik Društva študentov invalidov Slovenije.

Priložnost, ne ovira

„Imam velik zanos za vse stvari, ki jih počnem, in upam, da jih počnem čim bolj uspešno. Invalidnost pa tako in tako nikoli ne sme biti ovira, ampak priložnost,“ je pred leti povedal v pogovoru za spletno stran Dostopno.si. Tako je živel, tako je deloval, takega ga bomo ohranili v spominu. Hkrati pa smo Jakobu hvaležni za vse, kar je naredil v dobrobit parašporta in invalidov.

V imenu Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

V Ljubljani, 27.4. 2024

Print Friendly, PDF & Email