Naša izvrstna ženska reprezentanca odbojke sede je pred novim tekmovalnim izzivom. V Šempetru v Savinjski dolini se bo med 3. in 5. majem pomerila z najboljšimi ženskimi evropskimi ekipami na Zlati ligi narodov.

Vabljeni v Šempeter, kjer bomo podprli naše odbojkarice! Vstop v dvorano je prost!

Tekme Slovenije v Zlati ligi narodov:

3.5.
Slovenija – Poljska (13.30) (SPLETNI PRENOS)
Slovenija – Madžarska (20.15) (SPLETNI PRENOS)

4.5.
Slovenija – Ukrajina (13.30) (SPLETNI PRENOS)
Slovenija – Nemčija (20.15) (SPLETNI PRENOS)

5.5.
Slovenija – Italija (14.00) (SPLETNI PRENOS)

Vsak z vsakim

Na turnirju bodo poleg Slovenk nastopile še reprezentance Italije (tudi aktualne evropske prvakinje), Ukrajine, Nemčije, Poljske in Madžarske. Ekipe se bodo pomerile med sabo. Zmagala bo reprezentanca, ki zbere največ zmag.

Motivirane

Naše odbojkarice so v mesecu aprilu že navdušile. Na kvalifikacijskem turnirju na Kitajskem so si po epskem finalu in zmagi proti Iranu zagotovile svoj 4. nastop na paralimpijskih igrah. Slavje se je poleglo, čas je za nove tekmovalne izzive, ki jih prinaša ravno Zlata ligi narodov.

„Odpočili smo si, vrnili smo se v ritem treningov. Danes in jutri bomo trenirali s Poljsko, ki je prišla nekaj dni prej na turnir Zlate lige narodov,“ nam uvodoma pove selektor Simon Božič, ki ne skriva, da se mu je po zmagi na turnirju na Kitajskem in preboju v paralimpijski Pariz odvalil velik kamen od srca. Uvrstitev na igre pa daje novih moči zasedbi, ki jo vodi 12 let.

Močna konkurenca

„Moram reči, da je atmosfera v ekipi zelo dobra, dekleta so se kljub premoru v dobrem stanju vrnila v trenažni proces. Pred nami je zahteven turnir, kjer se bomo merili z našimi že kar tradicionalnimi tekmicami. Italija je aktualni evropski prvak, tu sta Nemčija in Ukrajina, ki se bosta skušali odkupiti po neuspehu na kvalifikacijah za paralimpijske igre. Ne gre podcenjevati Poljske in Madžarske,“ pove Božič.

Za našo ekipo bo to zadnji turnir pred igrami v Parizu. „Te tekme bomo izkoristili tudi za to, da bi igralski kader razširili še z dvema igralkama, da jih vpeljemo v igro. Velikih sprememb pa sicer ne bo, za to bo dovolj časa pred igrami. Na voljo bo več kot trije meseci. Dekletom sem že predstavil plan dela,“ še doda Simon Božič.

Slovenska reprezentanca

Slovenija bo zaigrala v postavi: Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček.

Po 4. kolajno

Turnir Zlate lige narodov se igra letos četrtič. Slovenija je dosedaj zasedla dvakrat tretje mesto (v letih 2021 in 2023), leta 2022 je bila srebrna. Slovenija je edina reprezentanca, ki je na vseh dosedanjih treh Zlatih ligah narodov osvojila kolajno.

Foto: World Para Volley

Print Friendly, PDF & Email