Na Japonskem v mestu Kobe se danes začenja 11. svetovno prvenstvo v paraatletiki. Tekmovalo bo 1073 atletinj in atletov iz 104 držav, slovenske barve bo zastopal 23-letni slepi atlet Robi Kogovšek, ki bo tekel na 400 metrov. Robi bo v pretekmovanju štartal jutri, v soboto, dopoldan.

„Računamo na izboljšavo osebnega rekorda. Če Robiju to uspe, mislimo, da je vse naredil. Bomo videli, če bo dovolj za finale in kam ga bo to poneslo. Če bo izboljšal uvrstitev od lani, bo to delni uspeh,“ se je z Japonske javil Robijev trener Roman Kejžar.

„Robi je v kar dobri formi, to so potrdili zadnji treningi. Menim, da bi lahko odtekel osebni rekord, a se mora res vse poklopiti pri pogojih. Včeraj je močno pihal veter, v takih pogojih pa je težko loviti osebni rekord,“ dodaja Kejžar, ki pove, da bo z Robijem tekel spremljevalec Jan Trček.

Lani prvič

Robi je lani debitiral na svetovnem prvenstvu, v svoji predtekmovalni skupini je zasedel 3. mesto s časom 57.58, kar je tudi njegov osebni rekord in najboljši čas sezone. Vse skupaj je bilo premalo za napredovanje.

Pod 56 sekund

Letos je Robi naredil velik korak naprej. Najprej je prišel s časom 56.36 do norme za svetovno prvenstvo, potem pa je na mitingu svetovne serije v Italiji s spremljevalcem Janom Trčkom odtekel 400 metrov s časom 55.94. To je nov Robijev osebni rekord, sploh prvič pa se je spustil po mejo 56 sekund.

Print Friendly, PDF & Email