Vrhunska košarka na vozičkih se vrača v Ljubljano. Hala Tivoli bo v soboto, 18. maja, gostila finalni turnir Lige NLB Wheel. Šesterica ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore se bo borila za končna mesta v že 16. izvedbi regionalne lige. Soorganizator finalnega turnirja je Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije.


Zahtevna sezona

Ekipe regionalne so od novembra pa do danes odigrale štiri turnirje in polfinale. Redni del je na vrhu končal KKI Vrbas (BiH), druga je bila Parasport Slovenia, tretji Zmaj Gradačac (BiH), potem pa so si do šestega mesta sledile KK OSI Paramont (Črna gora), KKI Zagreb (Hrvaška) in KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija). V polfinalu, ki je bil v Gradačcu, sta si finale v Hali Tivoli priigrala KKI Vrbas in Zmaj Gradačac, za 3. mesto se bosta udarila ParaSport Slovenia in KK OSI Paramont, za 5. mesto pa KKI Zagreb in KKK Singidunum Crvena zvezda. Naša ekipa Parasport Slovenia je računala, da doma lovi naslov, a je morala polfinale odigrati brez poškodovanega Harisa Kuduzovića. Varovanic našega trenerja so minuli vikend izkoristil za dober trening, saj so na klubski ravni pomagali ekipi Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine na 43. memorialu Toneta Pogačnika in 27. mednarodnem turnirju v košarki na vozičkih. „Omenjen turnir je bil dober trening za naše reprezentante,“ je povedal trener Žiga Kobaševič, ki misli usmerja na sobotni spektakel v Hali Tivoli, hramu slovenske košarke.

Dvignili glave

„Razočaranja po polfinalnem porazu proti ekipi Zmaj Gradačac nismo skrivali, vendar smo dvignili glave in vse misli usmerili v boj za bronasto medaljo. Verjamemo, da bomo v hramu slovenske košarke, pred domačo publiko odigrali dobro tekmo in kot vedno ciljamo na zmago. Vsekakor pa se nam obeta trd boj, nenazadnje ima ekipa Paramonta v svojih vrstah najboljšega posameznika lige, Rama Rekanovića in ostale odlične igralce, ter so pred začetkom sezone veljali za ene izmed glavnih favoritov na naslov,“ se Kobaševič zaveda izziva, ki čaka naše košarkarje, ki se veselijo podpore s tribun, vstop pa je prost!

Slovenija bo nastopila v postavi Klemen Lokar, Boštjan Ceglar, Enis Musić, Matej Arh, Danilo Kamenik, Robi Bojanec, Simon Gračnar, Nicola Favretto, David Škorjanc, Haris Kuduzović (poškodovan).

NLB Wheel League, finale, 18.5.

tekma za 5. mesto:
KKI Zagreb – KKK Singidunum Crvena zvezda (11.30)

tekma za 3. mesto:
ParaSport Slovenia – KK OSI Paramont (13.30)

tekma za 1. mesto:
KKI Vrbas – KIK Zmaj Gradačac (15.30)

Print Friendly, PDF & Email