Mednarodni paralimpijski komite je ob mejniku 100 dni do paralimpijskih iger predstavil promocijski film, ki obravnava romantične stereotipe o tem, kaj nekateri ljudje mislijo, da so paraolimpijske igre v primerjavi s športom neinvalidov.

Vse skupaj se začne v sanjskem animiranem mestu Pariz, kjer parašportniki tečejo, skačejo, mečejo in veslajo, v ozadju pa ljubke pojoče rastline in živali. To pa potem brutalno preseka scena iz parašporta, ko britanska paralimpijka taekwondoistka Amy Truesdale po udarcu v prsi pade na blazino… Za tem se Amy postavi na noge in zadane udarec svojemu nasprotniku..

„Z našim promocijskim filmom smo želeli izpodbijati predstave in stereotipe ljudi o parašportu. Za nekatere so paralimpijske igre idiličen dogodek, kjer so športniki brezskrbni in preprosto srečni. Srečni že za to, ker so le tam… Resnica pa je, da je paralimpijski šport zelo tekmovalen in včasih tudi zelo brutalen. Če želiš tekmovati na paralimpijskih igrah, moraš biti vrhunski na svetovni ravni,“ je spotu na pod povedal Craig Spence, vodja komuniciranja pri Mednarodnemu paralimpijskemu komiteju.

Print Friendly, PDF & Email