Slepi tekač Robi Kogovšek je na svetovnem prvenstvu na Japonskem zasedel 8. mesto v teku na 400 metrov. V cilj je pritekel s časom 56,67, spremljal ga je Jan Trček.

„Pričakovali smo malce boljši čas, da bi tekel okoli osebnega rekorda. Očitno sta pot in časovna razlika naredila svoje. Robi ni imel najboljših občutkov med tekom. Ni pa razočaral: še vedno je tekel pod 57 sekundami, kar je bila norma za to svetovno prvenstvo. Smo pa vsi pričakovali malce boljše čas. Tudi če bi tekel sekundo hitreje, bi bilo to dovolj za osmo mesto, saj je konkurenca korak pred njim. Čaka nas še veliko dela,“ je po nastopu povedal trener Roman Kejžar.

„Hvala delu celotne ekipe: spremljevalcu Janu Trčku, trenerju Romanu Kejžaru, vodji ekipe/managerju Igorju Erženu in športni psihologinji Leni Gabršček. Velik hvala osebnemu sponzorju GMM PROIZVODNJA d.o.o., sponzorjem Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja, sponzorju za odhod na svetovno prvenstvo direktorju Kolektorja Marjanu Drmota, donatorju županu občine Idrije Tomažu Venclju in Brus teamu iz Ledin ter vsem, ki ste prispevali na dobrodelnem dogodku ŠD Zavratec za omogočen nastop na SP na Japonskem,“ je še dodal Robi.

Print Friendly, PDF & Email