V petek, 17. maja, paralokostrelska reprezentanca odhaja na evropsko prvenstvo v Rim. Tekmovala bosta Dejan Fabčič in Živa Lavrinc, individualno ter v mešanih ekipah kategorije recurve open. Ekipo bosta spremljala Brina Božič in Manfred Risse.

Potek prvenstva

V soboto in nedeljo so na sporedu uradni treningi, v ponedeljek pa prvi tekmovalni dan – kvalifikacije sestavljene iz 72 strelov na razdalji 70 metrov. Nato se vsak dan odvijajo dvoboji – individualni in ekipni. V petek, 24. maja bodo finalni dvoboji za odličja.

Beseda trenerke

„Ekipa je minule dni zaključila skupne treningov pred odhodom. Oprema je uglašena in posodobljena, tekmovalca sta v dobri fizični formi in pripravljena na kakršnekoli razmere. V Rimu sta tekmovala že pred dvema letoma, a je tokrat lokacija spremenjena. Tekmovanje bo na jugozahodu, bližje morju kot centru Rima. Na uradnem treningu bo dovolj časa za privajanje na novo strelišče in opazovanje oz. analizo vetra in svetlobe – poti sonca, saj oboje zelo vpliva na zadetke,“ pove glavna trenerka Brina Božič.

Leta 2022

Spomnimo: v mešani tekmi ekip sta Živa in Dejan na evropskem prvenstvu 2022. zasedla 4. mesto.

Print Friendly, PDF & Email