Naša reprezentanca odbojke sede je danes dobila tekmice v predtekmovanju paralimpijskega turnirja na poletnih paralimpijskih igrah v Parizu. Žreb je Sloveniji namenil predtekmovalno skupino B, v njej pa bodo igrale še Kanada, Brazilija in Ruanda. V skupini A bodo Francija. ZDA, Kitajska in Italija.

Naše odbojkarice bodo na igrah prvič po letu 2012, sicer pa bodo nastopile četrtič. Dosedaj so bile 4. v Atenah in Pekingu, 6. pa v Londonu.

Vozovnico za Pariz so si že zagotovili debitantka na igrah Živa Lavrinc (paralokostrelstvo), Dejan Fabčič (paralokostrelstvo, na igrah bo nastopil četrtič) in Franček Gorazd Tiršek (parastrelstvo, pred njim so četrte igre, lovil bo peto paralimpijsko kolajno). Živa Lavinc je bila sploh prva v slovenski odpravi, ki je uspela do paralimpijske vozovnice, sledil ji je Dejan Fabčič, oba sta v tem hipu na evropskem prvenstvu v Rimu. Prav na lanskem evropskem prvenstvu in naslovu evropskega prvaka si je paralimpijsko kvoto priboril še parastrelec Franček Gorazd Tiršek.

Še nekaj kandidatov

Kandidati za nastop na paralimpijskih igrah so Henrik Plank (paraatletika – met diska), Robi Kogovšek (paraatletika – tek na 400 m), Anej Dopplihar (parakolesarstvo) in Ljubiša Gajić (namizni tenis) ter Nataša Bartol (boccia).

Print Friendly, PDF & Email