Končalo se je evropsko prvenstvo v parastrelstvu, kjer so tekmovali Franček Gorazd Tiršek, Siniša Jeremič, Jožef Franc in Aleš Vrhovc.

Uvrstitve naših fantov:

R1 – Men’s 10m zračna puška stoje SH1
14. mesto Jožef Franc

R4 – Mixed 10m zračna puška stoje SH2
11. mesto Franček Gorazd Tiršek
19. mesto Aleš Vrhovc
22. mesto Siniša Jeremič

R5 – Mixed 10m zračna puška SH2
16. mesto Franček Gorazd Tiršek

R9 – Mixed 50m malokalibrska puška leže SH2
16. mesto Franček Gorazd Tiršek

„Kar lahko rečem je, da Franček Gorazd Tiršek po določenih spremembah pri opremi še išče prave nastavitve in občutke. Sem pa prepričana, da bo s svojimi izkušnjami in znanjem v mesecih do paralimpijskih iger prišel v pravo formo,“ je po tekmovanju povedala trenerka Andreja Gorjup.

„EP v Granadi je bilo za tri strelce (Siniša Jeremić, Aleš Vrhovc in Jože Franc) letošnja prva in edina mednarodna tekma. Kljub temu, da so vsi trije na treningih naredili velik napredek, jim tega ni uspelo v celoti prenesti na tekmo, tako, da so zaostali za pričakovanimi rezultati.  Razmere v Granadi so bile sicer zaradi vročine zahtevne, vendar ocenjujem, da je glavni razlog za slabše streljanje ravno odsotnost mednarodnih tekmovanj, ki so jih tudi v zadnjih dveh letih imeli eno ali dve na leto. S psihološkega vidika je težko pričakovati, da bo strelec 9 ali 10 mesecev treningov brez tekmovanj, brez težav prenesel na tekmo. Kljub temu upam, da so strelci dobili še dodatno motivacijo, da nadaljujejo s trdimi treningi in sledijo svojim ciljem,“ je povedala trenerka Polona Sladič.

Print Friendly, PDF & Email