Prvi tekmovalni dan na Poljskem na mednarodnem paraplesnem tekmovanju je bila na delu celotna slovenska ekipa, ki se je izkazala! Tekmovanje, z zelo močno konkurenco, saj so se ga udeležili najboljši plesalci in plesalke iz Evrope in Azije, so otvorile plesalke v tradicionalno najštevilčnejši in zelo močni kategoriji Single women class 2, kjer je plesalo 22 plesalk.

Nika Bratuš je v polfinalu zasedla 9. mesto, Lara Nedeljkovič pa 11. mesto. Tako sta si s svojim odličnim plesom priplesali kategorizacijo državnega razreda. Brina Rogelj je v polfinalu zasedla 12. mesto, Hana Agović pa 19. mesto. Sledila je kategorija Single women class 1, kjer je plesalo 11 plesalk. Ines Golobič je v polfinalu zasedla 10. mesto, Nastija Fijolič pa je priplesala v finale in zasedla končno 5. mesto. Naslednja kategorija je bila Single men class 1, kjer so plesali 4 plesalci. Amir Alibabič je s svojim plesom osvojil odlično 2. mesto. Za zaključek prvega tekmovalnega dneva pa so Nastija, Amir in Ines nastopili še v kategoriji Power wheelchair, kjer je Ines osvojila 5. mesto, Amir je osvojil 2. mesto, Nastija pa je zmagala in osvojila zlato medaljo

Še uspešnejša je bila nedelja, drugi dan tekmovanja. Hana Agović, Nika Bratuš in Brina Rogelj so tekmovale v kategoriji Single freestyle women class 2, kjer je plesalo 17 plesalk. Hana je zasedla 13. mesto, Brina je zasedla 10. mesto, Nika pa je osvojila 5. mesto. V kategoriji Single freestyle women class 1, kjer je plesalo 12 plesalk, se je predstavila Ines Golobič in osvojila 11. mesto. V kategoriji Single freestyle men class 1, kjer so se predstavili 4 plesalci, je Amir Alibabič osvojil 2. mesto. Vsi paraplesalci so dosegli normo za letošnje EP. Za odličen zaključek uspešnega tekmovalnega vikenda naših paraplesalcev sta poskrbeli še najmlajši Nika in Brina. V kategoriji Single junior women class 2 je Brina zasedla 2. mesto, Nika pa 3. mesto. Ponosna paraplesna ekipa že navdušeno pogleduje čez lužo v Ameriko, kjer se bo prvič odvilo tekmovanje v para plesu.

Print Friendly, PDF & Email