Tudi letos bomo v Laškem pripravili paralimpijski tabor za družine, kjer bodo otroci in družine v kratkem času, a ob strokovni pomoči preizkusili številne parašporte in našli nekaj zase. Dokazano je, da parašport krepi življenje, dviga samozavest in omogoča lažje vključevanje v družbo. To je vodilo, ki vodi Zvezo za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, ki je s to vizijo odšla v projekt, ki daje rezultate, predvsem pa odpira obzorja otrokom in staršem.

Zaradi paralimpijskih iger v Parizu, se bomo letos družili že konec junija (med 27.6. in 30.6.), takoj na začetku šolskih počitnic. Tudi letos se obeta spoznavanje paralimpijskih športov, zanimiva predavanja in delavnice, srečanja s parašportniki, imeli pa boste tudi čas zase in za druženje s svojimi najbližjimi. Seveda bomo tudi letos poskrbeli za kakšno novost in presenečenje.

Več o TABORU.

Kako poteka tabor?

V četrtek popoldne se zberemo v Laškem in še isti večer organiziramo spoznavno srečanje vseh udeležencev. Nato dva dni aktivno spoznavamo različne parašporte in se družimo. Vmes imamo dovolj prostega časa za kopanje in kolesarske izlete. Poskrbimo tudi za ločena predavanja za starše, medtem, ko se otroci zabavajo na delavnicah in se preizkušajo v različnih izzivih.

Dodatne informacije na e-naslovu: majda.kocar@zsis.si in po telefonu 041 854 009.

Print Friendly, PDF & Email