Šport invalidov je priložnost za otroke in odrasle s posebnimi potrebami, da izboljšajo kakovost življenja, poskrbijo za svoje zdravje in se aktivno vključijo v družbo. Skozi šport in rekreacijo razvijajo svoje zmožnosti, krepijo samopodobo ter izboljšajo svoje psihofizične sposobnosti. Pozitivne lastnosti športa dokazujejo tudi številne raziskave, ki kažejo, da se ljudje s posebnimi potrebami, ki se vključujejo v različne športne aktivnosti, lažje najdejo zaposlitev in pridobijo življenjskega partnerja.

 • Spoznaj nove prijatelje
 • Zabavno preživljaj svoj prosti čas
 • Nauči se novih spretnosti
 • Izoblikuj svoje telo
 • Sprosti se in se odmakni od vsakdanjih skrbi in obveznosti
 • Uživaj v naravi
 • Postani prepoznaven športnik
Postani športnik

Foto: Sportida

Postani športnik

Foto: Sportida

Postani športnik

Foto: Sportida

Program Postani športnik

Z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost, skupaj z Lidlom Slovenija razvijamo program Postani športnik. Program bo vključeval širok nabor aktivnosti, pobud, dogodkov in delavnic, ki bodo namenjene mladim invalidom in njihovim staršem, učiteljem in profesorjem športne vzgoje, lokalnim športnim klubom, panožnim zvezam, društvom invalidov in podobno.

S programom želimo tudi spremeniti pogled na šport iz vidika mladih invalidov, ozaveščati javnost in posledično razbijati predsodke o vključevanju mladih invalidov v športne programe in pomagati ter spodbujati različna društva ter organizacije pri prilagoditvi programov za mlade invalide. Pomemben del programa bo tudi povečanje nabora usposobljenih pedagogov, ki so vešči dela z otroki invalidi in vzpostaviti kakovostno bazo ponudnikov športnih aktivnosti za mlade invalide.

Zakaj program Postani športnik? Ker šport med ljudmi s posebnimi potrebami spreminja življenje, omogoča vrhunske rezultate in boljšo kakovost življenja. Naj naši vrhunski športniki povedo sami.

Darko Đurić

Darko Đurić: »Šport je bil zame sprva sprostitev, saj sem z njegovo pomočjo dal iz sebe odvečno energijo. Na koncu sem videl, da lahko dosegam vrhunske izide, zato mi je šport postal način premagovanja samega sebe in dokazovanja, kaj vse zmorem.«

Lena Gabršček

Lena Gabršček: »Šport imam rada, z njim se ukvarjam od malih nog. Tudi v osnovni šoli je bila športna vzgoja moj najljubši predmet. Takrat sem se navdušila za odbojko, ki jo igram še danes. Šport mi predstavlja sprostitev in kakovostno preživljanje prostega časa.«

Jakob Škantelj

Jakob Škantelj: »V športu sem že celo življenje, sprva sem bil navijač, potem pa sem se aktivno vključil. Prinaša mi boljše psihofizično stanje, druženje, spoznavanje novih ljudi. Hkrati pa nudi možnost, da postanemo s pomočjo športa zmagovalci v življenju.«

Partner programa Postani športnik: Lidl Slovenija

Program Postani športnik ZŠIS – POK ustvarja skupaj s partnerjem Lidl Slovenija, ki je v programu prepoznal izjemen potencial za ustvarjanje boljših pogojev za športnike invalide. Lidl Slovenija bo v okviru programa nudil strateško podporo pri pripravi vsebine programa in pri izvajanju aktivnosti. »Čeprav z ZŠIS – POK sodelujemo šele slabi dve leti, je naše sodelovanje hitro preraslo v izjemno uspešno zgodbo, polno navdiha. Skupaj si prizadevamo ustvariti boljše pogoje za športnike invalide, ki so s svojimi športnimi uspehi in navdihujočimi življenjskimi zgodbami lahko vzor vsakemu izmed nas,« je dejal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

Postani športnik
Postani športnik

Lidl Slovenija v programu Postani športnik sodeluje v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, pod katero združujejo številne družbeno odgovorne aktivnosti podjetja. Pobuda v letu 2018 obeležuje 5 let, v tem času pa so se še intenzivneje povezali s številnimi humanitarnimi organizacijami, športnimi in izobraževalnimi ustanovami ter tudi znotraj podjetja izpeljali ali ustvarili različne projekte, s katerimi pripomorejo k reševanju pomembnih družbenih vprašanj in drugih izzivov.

Hitri kontakt

Obrni se na našega strokovnjaka preko kontaktnega obrazca. Odgovor lahko pričakuješ v najkrajšem možnem času!

  Partner projekta

  Lidl Slovenija

  Print Friendly, PDF & Email