Minuli petek je bil vnovič velik dan za Darka Đurića. Po vrnitvi v domovino, na svetovnem prvenstvu v Montrealu je bil dvakrat zlat in enkrat srebrn, so mu prav poseben sprejem pripravili tudi v Plavalnem klubu Radovljica, temu pa je sledilo še slavje v Podbrezju, odkoder Darko prihaja.

IMG_5816 »Hvala za sprejem v radovljiškem klubu in hvala za nor sprejem v domačih Podbrezjah. Hvala vsem, ki ste se potrudili z organizacijo in vsem kar spada zraven. Zares ste mi polepšali te trenutke po vrnitvi. Hvala!« je zapisal Darko.

Slovesno na sprejemu

Vse skupaj se je začelo na pikniku PK Radovljica, ki sta se ga udeležila tudi glavni Darkov trener prof. dr. Boro Štrumbelj ter njegova pomočnica Jana Čander. Na prizorišče v Podbrezju pa so vse goste pripeljali kar z zapravljičkom, na prizorišču pa je vse zbrane že čakala Darkova družina Debeljakovih.

{gallery}fotogalerije/130903_duric{/gallery}

Pozdravni nagovori

Temu je sledila pozdravna pesem »Darko, naš junak si« v izvedbi Monike Jerala in Andraža Aljančiča ob spremljavi zborčka in vodje – kitarista (Tim Marinšek). Potem so Darka in goste nagovorili Jernej Jeglič, tajnik TVD Partizan Podbrezje, Mojca Brezovec, KUD Tabor Podbrezje, Marica Markič, Rdeči križ Podbrezje, Boštjan Aljančič, Gasilsko društvo Podbrezje ter domači župan Marko Mravlja.

Župani za mikrofonom

Darku v čast sta zadoneli še pesmi »3, 13, 23 ali Darko sanja o medalji« ter »Slovenija od kod lepote tvoje«.  Šampiona iz Podbrezja pa so nagovorili še Aleš Klement, predsednik Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica ter župani Ciril Globočnik (Radovljica), Borut Sajovic (Tržič), Franc Čebulj (Cerklje), Miro Kozelj (Šenčur) ter Miran Zadnikar (Preddvor).

Print Friendly, PDF & Email