V polni dvorani Stožice se je sinoči med polčasom tekme Slovenija – Italija s košarkarsko igro predstavila Specialna olimpiada Slovenije. Ponosnih deset izkušenih košarkarjev je skupaj z znanimi osebnostmi navdušilo polne tribune ter ogrelo ozračje pred nadaljevanjem tekme, v kateri so slovenski košarkarji prvi na EuroBasketu premagali Italijo.

Podporo športnikom specialne olimpiade so s sodelovanjem sinoči izkazali tudi:
ambasador Specialne olimpiade Slovenije, nekdanji odlični smučar Jurij Franko kot selektor, mister Slovenije 2010, model in navdušen košarkar Marko Janko in tisti, ki košarkarsko igro spravi v reperske rime, reper Zlatko. Skupaj so predstavili tako imenovano združeno košarko, kjer se udejanja integracija oseb z motnjami v širšo družbo. Za ekipo Specialne olimpiade Slovenije so zaigrali: Žiga, Veton, Kristjan in Gašper, vsi so Sloveniji priborili zlato medaljo v Atenah; Robi, Alen, Stanko in Andrej, ki je na letošnjih zimskih svetovnih igrah v Pjongčangu osvojil tri medalje v alpskem smučanju ter Jože in Miran, ki je Slovenijo zastopal na Unity Cupu v okviru Svetovnega nogometnega prvenstva leta 2010 v Južnoafriški republiki.

Predstavitev slovenskih specialcev na največjem športnem dogodku v Sloveniji letos je plod dolgoletnega sodelovanja med Evropsko specialno olimpiado in FIBO. »Z našim partnerstvom bomo nadaljevali. Takšne akcije, kakor je sodelovanje oseb s posebnimi na tako velikem dogodku, so del našega poslanstva v promociji košarke za vsakogar,« je povedal Kamil Novak, generalni sekretar FIBA Evropa. »Športniki specialne olimpiade so pokazali predanost košarki in dobro znanje košarkarskih veščin,« je še dodal Novak.

{gallery}slike/130912_Specialci_kosarka_Stozice_EP{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email