Slovenija je z dvema porazoma začela evropsko prvenstvo v golbalu. Našo izbrano vrsto sta premagali Turčija (10:15) in Belgija (4:7). Jutri se bo naša izbrana vrsta pomerila s Finsko.

131104_golbal_00

EP v golbalu, 4.11.
Slovenija – Turčija 10:15
Slovenija – Belgija 4:7

Slabo sojenje

Prvi igralni dan se je začel z veliko zmedo organizatorja oz. slabo organizacijo. Prevoz do tekmovanja je zamujal 40 min. »Imeli smo zelo malo časa za pripravo na prvo tekmo,« sporočajo iz slovenskega tabora. Tekma z Turki se je začela zelo nenavadno. Po prvem regularnem metu in gola Turkov sta na sceno z zelo slabim sojenjem v ospredje stopila sodnika, ki sta sodila proti pravilom. »Piskala sta kar 4 kontra penale,« nadaljujejo v našem taboru, kjer pa so bili v igri za zmago še do pet minut do konca obračuna.

Niso igrali slabo

»Imeli smo penal za izenačenje na 10:10. Vendar je sodnica, ki nam je na tekmi dosodila kar 11 penalov, spet dosodila kontra penal. To je bil tudi naš konec upanja na dober rezultat,« pojasnijo v našem strokovnem taboru. »Omenim naj, da sta nam sodnika dosodila kar 15 penalov. Od tega smo jih realno gledano naredili 3. Drugače sploh nismo slabo odigrali tekme. Priložnost za igro so dobili vsi igralci.«

Dober začetek, slabo nadaljevanje

Drugo tekmo proti Belgiji so naši igralci začeli zelo dobro in povedli za dva gola. Tak ritem niso zdržali do polčasa. Polčas se je končal s 3:3. V drugem polčasu so se v napadu zelo mučili. »Nikakor nismo uspeli prebiti belgijske obrambe. Omeniti moram, da so najvišja ekipa na prvenstvu. Ta nervoza se je prenesla tudi v obrambo, kjer smo naredili nekaj napak in s tem nasprotniku omogočili, da je lažje prišel do zmage. Tokrat so bili za spremembo sodniki solidni,« še dodajo naši, ki jih jutri čaka obračun s Finci, ki so bili slabši od Čehov (2:8).

Če želi Slovenija napredovati, mora jutri premagati Fince.

Print Friendly, PDF & Email