Slovenska strelska reprezentanca je nastopila na mednarodnem tekmovanju v Nemčiji, kjer je zasedba pod trenerskim vodstvom Polona Sladič&Aleš Kosmač vnovič navdušila.

150508_strelci_00

»Tekmovanje ISCH v Hannovru je bilo za strelsko ekipo prvo po lanskem svetovnem prvenstvu v Suhlu. Kar pomeni, da so bili strelci devet (9) mesecev brez pravega tekmovanja. Pomanjkanje tekmovanj se je videlo zlasti v finalih, ki jih seveda nikoli ne moreš res natrenirati na treningih. Drugače so strelci odlično nastopili. Skupaj so nastopili desetkrat (Pinter štirikrat in Pavlin, Pevec in Tiršek po dvakrat), ter kar v osmih nastopih izboljšali osebne rekorde. Najboljšo uvrstitev je dosegel naš najboljši strelec, veteran Franc Pinter, ki je zadnji dan tekmovanja zmagal v svoji paradni disciplini R1 – zračna puška stoje, poleg tega pa bil peti z MK puško trojni položaj.  Dvakrat se je v finale uvrstila tudi Veselka Pevec, najvišje pa se je uvrstila na 7. mesto v disciplini leže, medtem ko je v finalu stoje zasedla 8. mesto, potem, ko se ji je sprožila puška. Drugo najboljšo uvrstitev je dosegel Tiršek F. Gorazd, ki je v disciplini stoje samo za 0,1 kroga zgrešil najmanj 3. mesto in ostal 4. Pavlin Damjan pa je v disciplini stoje osvojil 6. mesto,« je povedala Sladičeva in opozorila, da je bilo tekmovanje pred julijskim prvim svetovnim pokalom v Osijeku,  kjer se bodo dosegale kvote za Rio, dobrodošel test pripravljenosti. Pokazalo se je, da je le ta dobra, vendar pa se kaže pomanjkanje tekem.

»Ob tem je potrebno poudariti, da je ekipa SH2 (Pevec, Pavlin, Tiršek) v obeh disciplinah (R4 in R5) streljala bolje od svetovnih rekordov. Ker pa to ni uradno IPC tekmovanje, svetovni rekordi ne veljajo. Vseeno pa sta oba ekipna rezultata fantastična,« še opozori Polona Sladič.

:: Več o slovenski strelski reprezentanci

Polona Sladič je podala oceno za vsakega od članov reprezentance:

PINTER Franc:
“Z MK puško leže je s 612,0 krogi dosegel osebni rekord zasedel 12. mesto med 39. tekmovalci. V disciplini 3 x 40 je s 1151 krogi kot 4. uvrstil v finale (18 tekmovalcev), tam generalno dobro streljal, po slabem strelu stoje (7,0) pa izpadel in osvojil 5. mesto. V disciplini R3 (zračna puška leže) je prav tako izboljšal svoj osebni rekord in z 632,4 samo za 0,4 kroga zgrešil finale in zasedel 9. mesto (40 tekmovalcev). Zadnji dan je nastopil v svoji najboljši disciplini,  – R1 (zračna puška stoje). Tudi tu je v kvalifikacijah dosegel osebni rekord,  620,2 in se kot 5. uvrstil v finale. V finalu je po slabem začetku odlično nadaljeval in zmagal, kar je odličen dosežek (40 tekmovalcev)”

TIRŠEK Franček Gorazd:
“V disciplini R4 (zračna puška stoje) je v kvalifikacijah s 634,8  izboljšal svoj osebni rekord in se kot drugi uvrstil v finale (26 tekmovalcev). V kaotičnem finalu je za 0,1 kroga izpadel iz boja za medalje in zasedel končno 4. mesto.  V disciplini R5 je v osnovnem delu zadel 633,9 kar je zadostovalo za 12. mesto (30 tekmovalcev).”

PEVEC Veselka:
“V disciplini R4 (zračna puška stoje) je v kvalifikacijah s 633,8  krepko izboljšala  svoj osebni rekord in se kot tretja uvrstila v finale (26 tekmovalcev). V finalu, ki je bilo popolnoma neregularno in je namesto 30 minut trajalo kar uro in pol, se ji je sprožila puška, kar je pomenilo ničlo in posledično 8. mesto. V disciplini R5 je v osnovnem delu prav tako izboljšala svoj osebni rekord z 635,9 in se kot 5. uvrstila v finale (30 tekmovalcev). Tam je sicer streljala dobro, vendar je po nekoliko slabšima streloma (10,1 in 10,2) izpadla kot 7.”

Pavlin Damjan:
“V disciplini R4 (zračna puška stoje) je v kvalifikacijah s 633,8  izboljšal svoj osebni rekord in se kot tretji uvrstil v finale (26 tekmovalcev). V kaotičnem finalu je streljal slabo in izpadel kot 6.  V disciplini R5 je v osnovnem delu zadel 634,7 kar je zadostovalo za 10. mesto (30 tekmovalcev).”

Print Friendly, PDF & Email