V Sarajevu je med 8. – 10. majem potekal mednarodni golbal turnir. Slovenija je na tem turnirju nastopila v zelo okrnjeni zasedbi. Zaradi obveznosti so doma ostali Vogrinčič, Mihajlovič, Ledinek in pomočnik trenerja Bajc. Tekmovanja smo se udeležili Pirc, Višnikar, Koščak in Vinkler, slednji je bil trener in rezerva hkrati. Na turnirju je sodelovalo osem ekip. Prijavljena je bila tudi ekipa iz Turčije, ki pa je ni bilo. Razdeljeni smo bili v dve skupini. V A so igrali Sarajevo, Vitosha, Banja Luka 2 in Srbija, v B pa Hrvaška, Banja Luka 1, Črna Gora in Slovenija. Slovenija je v skupinskem delu igrala dokaj zanesljivo in vse tekme dobila. »Edino v prvi tekmi smo imeli precej težav v obrambi in napadu. Poznalo se je tudi, da smo imeli cel teden kondicijske priprave za EP, kar se je precej opazno na igri,« pove trener Ivan Vinkler.

150512_golbal_00

Predtekmovanje:
Slovenija – Hrvaška 6 : 5
Slovenija – Banjaluka 10 : 0
Slovenija – Črna gora 11 : 4

Kljub poškodbi Koščaka, v igro je šel Vinkler, je Slovenija v polfinalu z 9:2 odpravila Srbijo, v finalu pa še bolgarsko Vitosho. Bron je pripadel Hrvatom, ki so bili z 9:2 boljši od Srbov.

polfinale:
Vitoshe – Hrvaška 12:9
Slovenija – Srbija 9:2

»Ta turnir je pokazal, da so vse ekipe napredovale in da ni samoumevno, če se tam pojaviš, da si že v naprej zmagovalec. Pri naši ekipi ni bilo igralca, ki bi ga lahko hvalil. Na tem turnirju sta dobila Koščak in Višnikar možnost, da se izkažeta v vlogi centra. Tekme so pokazale, da bo potrebno še veliko treninga in tekem, da bosta prišla na željeno raven, ki jo zahteva ta položaj v igri,« še povedo v našem taboru.

Print Friendly, PDF & Email