Minuli vikend se je z velikimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega športa. Tadej Enci, izvrstni velenjskih gluhi tekač, je nastopil na državnem prvenstvu slišečih. Za razliko od prejšnjih tekmovanj pa to pot pri štartu ni bil odvisen od zvoka, ampak od svetlobe. S pomočjo nove štartne lučke, ki mu je jo podarila Atletska zveza Slovenije, se je ognil hendikepu za štartu, saj zavoljo svetlobnega znaka lahko hitreje reagira kot ob zvočnem signalu.

Lučka je že pomagala Tadeju. Na teku na 400 metrov je v absolutni konkurenci s časom 49.10 zasedel 3. mesto in osvojil bronasto kolajno. Dan za tem je Enci s štafeto Atletskega kluba Velenje postal tudi državni prvak v teku na 4*400 metrov.

„Uspešen zaključek tekmovalne sezone na državnem prvenstvu Slovenije za člane, kjer sem v teku na 400m osvojil 3. mesto z rezultatom 49.10s in pri tem prvič štartal s pomočjo štartne lučke, ki omogoča precej enakovrednejši štart, kot je bilo do sedaj! Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem, ki so primogli pri realizaciji štartne lučke še posebej pa trenerju Gregorju Doberšku za ves vložen trud in Atletski zvezi Slovenije, ki je financirala napravo in mi jo ob koncu tekmovanja tudi podarila tako, da bo v veliko pomoč na vseh tekmovanjih in ne samo v konkurenci gluhih športnikov,“ je bil po uspešnem vikendu navdušen Enci.

Print Friendly, PDF & Email