Paraolimpijska namiznoteniška prvakinja iz Aten Mateja Pintar je pohod na novo zlato medaljo končala v polfinalu.

Kitajka Li Qian je s svojim fantastičnim začetnim udarcem ekspresno dobila uvodna niza. V tretjem je Pintarjevi uspelo žogico držati dlje časa v igri, kar je bil tudi del taktičnega načrta, a je bila Kitajka v četrtem znova neustavljiva in se je v finale, kjer se bo pomerila s Slovakinjo Kanovo uvrstila s 3:1. Matejo Pintar popoldan čaka boj za bronasto medaljo z Italijanko Brunelli.

Dejan Fabčič je v Vodni kocki plaval dovolj hitro za finale v svoji paradni dsiciplini 100 metrov hrbtno. Odplaval je šesti čas kvalifikacij, glede na osebni rekord pa ima za popoldanski finale “rezerve” za vsaj sekundo.

 

Golbalisti so četrto zmago vpisali proti Španiji. Trener Anton Marton je tokrat v igro poslal tudi Ledinka in Dolanca in tako vsaj malce razbremenil prva igralca in doslej edina strelca Vinklerja in Pirca. Slovenci so kljub nekaterim napakam v obrambi zmagali z 11:9. Po štirikrat sta zadela Vinkler in Pirc, trikrat pa Ledinek.

Na strelišču v strelskem maratonu se je z malokalibrsko puško Franc Pinter uvrstil v svoj drugi finale. Za bronom pred zadnjimi desetimi streli na četrtem mestu zaostaja za velikih devet krogov, odbojkarice pa se bodo popoldne za prvo mesto v predtekmovalni skupini pomerile z Nizozemsko.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email