Peking, 10. septembra (STA) – Branilka naslova iz Aten Mateja Pintar se bo v današnjem polfinalnem obračunu namiznoteniškega turnirja na paraolimpijskih igrah v Pekingu borila za vstop v finale, strelec Franc Pinter pa bo po osvojeni medalji z zračno puško tokrat lovil dobro uvrstitev z malokalibrsko puško v trojnem položaju.


Pintarjeva je edina slovenska predstavnica, ki se je prebila v polfinale posamičnega turnirja. Za vstop v finale se bo dopoldne pomerila z domačo adutinjo Li Qian.

 

 

Pinter bo dopoldne nastopil v kvalifikacijah v disciplini 3×40 v kategoriji R7, če bo uspešen, ga popoldne po lokalnem času čaka še drugi finalni nastop.

V Vodni kocki bo plavalec Dejan Fabčič lovil popoldanski finale na 100 metrov hrbtno v kategoriji S7; kvalifikacije ima že ob 9.30 po lokalnem času.

Spet bosta nastopili obe slovenski ekipi, ki v Pekingu še ne poznata poraza. Odbojkarice bodo na igrišču popoldne, ko bodo v dvoboju z Nizozemsko odločale o prvem mestu v skupini in boljšem izhodišču v polfinalu, golbalisti pa se bodo ob zanje neugodni dopoldanski uri merili z močnimi Španci.

Print Friendly, PDF & Email