Peking, 12. septembra (STA) – Na paraolimpijskih igrah v Pekingu sta turnirja v ekipnih športih, kjer nastopajo Slovenci, že v odločilnem delu. Golbalisti se bodo z ZDA pomerili za polfinale, odbojkarice pa bodo skušale za preboj v finale premagati domačo ekipo Kitajske.

Slovenski dan v Pekingu bodo zgodaj zjutraj po kitajskem času, že ob 9.00, začeli golbalisti. V prvem četrtfinalu se bodo varovanci Antona Martona, ki so predtekmovanje končali brez poraza, pomerili z ZDA, Američani so v drugi skupini pristali na četrtem mestu.

Ob isti uri bo slovenske strelske nastope v Pekingu sklenil Franc Pinter z malokalibrsko puško proste izbire leže. Če se bo uvrstil v finale, bo zadnjič na igrah nastopil opoldne po kitajskem času.

Plavalec Dejan Fabčič bo dopoldne skočil v bazen v Vodni kocki v kvalifikacijah na 100 metrov prsno, morebitni finale ga čaka ob 19. uri.
Po dveh nastopih na velodromu se bo kolesar David Kuster preselil na cestno prizorišče, kjer ga danes čaka nastop v kronometru.

Odbojkarice, predtekmovanje so končale na drugem mestu, se bodo za vstopnico za finale borile s Kitajsko. polfinalni obračun v dvorani pekinške fakultete za agroživilstvo bo na sporedu ob 16. uri. Na atletskem stadionu Ptičje gnezdo pa bo ob 17. uri nastop v metu krogle začel Henrik Plank.

Print Friendly, PDF & Email