Slovenska golbal reprezentanca je v četrtfinalu paraolimpijskega turnirja naletela na pretrd oreh – reprezentanco ZDA in izgubila s 4:2.

Američani so hitro povedli s paralelo Merrena že v prvi minuti tekme. Slovenska trojica Pirc, Dolanc in Vinkler ni bila povsem pri metu, tekmeci pa vse nevarfnejši. V osmi minuti je Munro z golom čez sredino Američane popeljal do vodstva z 2:0. K sreči je že v naslednjem napadu Vinkler na podoben način dosegel prvi slovenski gol na tekmi, takšen pa je bil tudi izid prvega polčasa. V drugi minuti nadaljevanja je Pirc poskrbel za izenačenje, ki pa ni tzrajalo dolgo, Američani so povedli že v naslednjem napadu, znova pa je bil strelec Merren. Vinkler je z nepravilnim metom Američanom ob nepravem trenutku v 16. minuti podaril kazenski met, ki ga je izkoristil Munro za novo vodstvo z dvema goloma razlike. Ob lovu rezultata so imel američani še en kazenski met, ki pa ga je Dolanc ubranil, do konca tekme pa nobeno moštvo ni doseglo gola. Slovence zdaj čakajo boji za uvrstitev od petega do osmega mesta.

Dejan Fabčič si je v svojem zadnjem tekmovalnem jutru v vodni kocki na 100 metrov prsno priplaval še en finalni nastop. Z odličnim časom in novim državni rekordom je bil peti in ga popoldan čaka nastop med najboljšimi osmimi v svoji kagtegoriji.

Konec je strelskih tekmovanj. Slovenca sta ostala pri dveh finalnih nastopi in eni kolajni. Franc Pinter je z malokalibrsko puško leže za konec osvojil 29. mesto.  

Print Friendly, PDF & Email