Slovenska namiznoteniška reprezentanca se te dni mudi v italijanskem Lignanu na mednarodnem odprtem prvenstvu v namiznem tenisu za invalide. Slovenijo zastopajo Mateja Pintar, Andreja Dolinar, Jolanda Belavič, Barbara Meglič, Bojan Lukežič in Ivan Lisac.

Mateja je slavila v kategoriji Open. V polfinalu je premagala Italijanko Brunelli, v finalu pa še švedinjo Alhquist. Andreja je začela zelo uspešno in imela 2 zmagi, nato pa je izgubila proti drugouvrščeni švedinji Alhquist. Jolanda je dosegla eno zmago, kar pa žal ni bilo dovolj za napredovanje. Francozinja Lafeye-Marziou je bila za Barbaro žal premočna. Ivan je bil prost v 1. kolu, žal pa je izgubil v 2. kolu, kar je verjetno posledica daljše odsotnosti zaradi poškodbe igralne roke. Tudi Bojan je bil najprej prost, nato je dobil 2. krog, 3. krog pa je žal izgubil proti Hrvatu Križancu.

Veliko bolje so se odrezali v posameznih kategorijah. Mateja (TT 3) je bila zopet odlična, a je tokrat morala premoč priznati švedinji Alhquist. Andreja (TT 4) je zasedla odlično 3. mesto, potem ko je v polfinalu izgubila proti Italijanki Zorzetto in v boju za bron ugnala Angležinjo Robertson. Z dvema zmagama si je bron priigrala tudi Jolanda (TT9). V združenih razredih 9 in 10 je premagala Nizozemko De Jong in Izraelko Sagy.

V ekipnih bojih sta zlato v razredu 4-5 osvojili izredno močni Andreja in Mateja. Premagali sta ekipo Angležinj. Bron v istem razredu je osvojila tudi naša najmlajša igralka Barbara, ki je igrala v paru s Francozinjo Sirgant. Tretje mesto v razredu 3 sta osvojila tudi Bojan in Ivan.  

 

Print Friendly, PDF & Email