Z današnjim nastopom plavalca Darka Đurića na 200 m prosto v kategoriji 4 so se končale tekme s slovensko udeležbo na paraolimpijskih igrah v Londonu. Đurič je v finalu plavalne preizkušnje zasedel četrto mesto s časom 3,06,84. zmagal je Mehičan Gustavo Martinez Sanchez.

“Za konec je to res moja najboljša uvrstitev. Čestitke zmagovalcu in dobitnikoma medalj. Ni mi uspelo držati ritma z njimi in so upravičili vloge favoritov. Malo sem razočaran, ker nisem plaval rezultata, ki sem si ga zadal; upal sem, da bom šel pod 3:05, čeprav tudi to ne bilo dovolj za medaljo. Zjutraj je bilo videti, da sta šla Francoz in Španec na polno, a sta očitno privarčevala še nekaj moči. Dobro sta odplavala, mi pa bomo delali naprej, da pustimo pečat na naslednjih igrah. Kakšne hude utrujenosti pri meni ni čutiti, se pa malo pozna, da če se v vsaki disciplini uvrstiš v finale, ti to določi nov ritem.  Žal mi je predvsem 100 m prosto, kjer mi je en zavesljaj zmanjkal za medaljo. A vsaka stvar je za nekaj dobra, pa bomo videli, kaj bo. Štirje finalni so več od pričakovanega, pred začetkom smo računali na dva, na 100 in 200 prosto. A smo dokazali, da smo dobro delali. Od osmih nastopov sem šestkrat popravil osebni rekord, kar tudi ni slabo,” je skrivnost uspeha dela s trenerjem Borom Štrumbljem razkril Đurić.

Đurić je tako v štirih nastopih na igrah poleg današnjega četrtega mesta zbral še dve peti (na 100 m prosto in 50 m delfin) ter šesto (na 50 m prosto).

V dopoldanskih kvalifikacijah je dosegel čas 3:06,75, kar je njegov nov osebni rekord, s tem dosežkom je bil tretji v svoji skupini, skupno pa to pomeni šesto izhodišče za večerno tekmo. Do želene in potihoma pričakovane medalje ga je po dopoldanskem delu ločila dobra sekunda, najhitreje pa je s prvim delom tekmovanja opravil Mehičan Gustavo Martinez Sanchez (3:02,79).

“Cilj je bil, da se uvrstim v finale. Danes sicer z najslabšim dosežkom doslej, s šestim mestom, a to ni pomembno. Pomembno je, da sem v finalu in kako bom odplaval tam. Upam, da bom še dobil kakšno mesto. Sposoben sem odplavati bolje, kot sem zdaj. Realno je, da lahko pridem do medalje. Ne vem, koliko bodo dodali drugi, a jaz sem sposoben plavati še bolje. Rezerve so povsod. Nisem začel najhitreje, pa tudi zadnjih 50 metrov lahko opravim bolje. Zdaj me čaka počitek in spanje v olimpijski vasi, nato masaža, potem pa spet pot v bazen in finale,” je bil zadovoljen 22 letni debitant na igrah

{gallery}slike/120908_London_zadnji nastop{/gallery}
Foto: Vid Ponikvar (SPORTIDA)

Print Friendly, PDF & Email