Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je danes na novinarski konferenci najavil odštevanje do Ria 2016, ki se bo začelo z novim marketinškim nastopom in okrepljeno z novim partnerstvom. Do začetka paraolimpijskih iger v Riu nas loči še nekaj več kot 500 dni. Na današnji novinarski konferenci so o tem mejniku spregovorili predsednik Zveze za športi invalidov Paraolimpijski komite Damijan Lazar, plavalec Darko Đurić in paratriatlonec Alen Kobilica.

150423_press_00

Zavarovalnica Triglav

»Čez tri dni bomo obeležili 500 dni do začetka iger v Riu. Tudi mi začenjamo z odštevanjem do tega dogodka. Tokrat bomo tudi mi odštevali malce glasneje. Uspehi naših paraolimpijcev in osvojene medalje nas navdajajo s ponosom, ki inspirirajo cel narod. Prihodnje mesece bomo izkoristili za promocijske aktivnosti, da pokažemo, kdo so naše paraolimpijke in paraolimpijci. Plane so kovali že dalj časa. Veseli in srečni smo, ker smo sedaj pred realizacijo. Pika na i pa je zagotovo partnerstvo z Zavarovalnico Triglav, ki je postala prvi generalni sponzor ZSIS-POK,« je uvodoma povedal predsednik Lazar.

Predsednik je  spomnil na novo spletno stran napotidoria.si, ki bo v nekaj dneh ugledala luč sveta ter na promocijske aktivnosti, ki sledijo v maju.

Darko Đurić in Alen Kobilica sta izrazila navdušenje nad aktivnostjo zveze, vedoč, da jim to omogoča še boljše pogoje za delo in razvoj, v končni fazi pa s tem postajata še bolj konkurenčna v mednarodnem pogledu.

:: Fotogalerija z novinarske konference

Kobilica z Valjevcem

Plavalec Đurić je tudi opozoril na pomen urejenega statusa paraolimpijca v slovenski družbi in pogoje, ki jih vrhunski športnik potrebuje za nemoteno delo. Paratriatlonec Kobilica je izpostavil pomen bavljenja s športom za invalidne osebe. Ob tem je opozoril na v prvi vrsti boj z uro ter s samim seboj v želji, biti vedno boljši. Razkril je, da bo v primeru nadaljnjih težav pri uvrščanju njegove tekmovalne skupine v program iger v Riu, poizkusil na paraolimpijske igre na kolesu tandemu. Že nekaj mesecev trenira z nekdanjim vrhunskim kolesarjem Tadejem Valjevcem.

Pomen partnerstva

Vsi trije so poudarili, da pomen partnerstva z Zavarovalnico Triglav, ki s ponosom podpira Zvezo za šport invalidov Slovenije –  Paraolimpijski komite.  Triglav kot invalidom prijazna zavarovalnica sicer venomer išče načine in poti, kako se okolju, v katerem posluje, čim bolj približati in prispevati k pozitivnim spremembam za družbo. Spodbujati želi predvsem razumevanje različnih potreb posameznikov, še posebej si prizadeva za enakopravnejšo  obravnavo invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Postopno izboljšujejo dostopnost do svojih storitev za osebe z različnimi oblikami invalidnosti. Prodajna mesta so opremila s povečevalnimi stekli, na sedežih območnih enot Zavarovalnice Triglav pa imajo stranke možnost uporabe FM sistemov za naglušne. V Triglavu verjamejo, da bo skupno partnerstvo s športniki invalidi okrepilo moč športa, ki povezuje ljudi, ter ambasadorje življenjske volje, napora in optimizma poneslo k novim uspehom.

Print Friendly, PDF & Email