Vroč sobotni tekmovalni dan na tekmi svetovnega pokala v kolesarstvu so v Maniagu zaznamovale cestne dirke. Anka Vesel je z ročnim kolesom v kategoriji H3 osvojila 12. mesto in s tem uspešno zaključila premierni tekmovalni nastop. V kategoriji ročnih koles H5 je Primož Jeralič osvojil 10. mesto in s tem nove UCI točke, ki jih potrebujemo za uvrstitev na paraolimpijske igre v Rio Potrebno pa je bilo vložiti pritožbo,  saj so bili v začetku objavljenih rezultati napačni.

:: Fotogalerija iz Italije

Doberšek s proge

Tekmovalni dan so zaključili ročni kolesarji v kategoriji H4. Marko Sever je po začetnem delu, ko je še držal stik z glavnino, popustil in dirko končal na 19. mestu. Marko Doberšek je v drugem krogu izletel s proge v ostrem ovinku ter odstopil zaradi okvare kolesa. Poškodb k sreči ni utrpel, je pa proga nevarna zaradi ostrih ovinkov in velikih hitrosti, ki jih dosegajo kolesarji v vseh kategorijah.

Čakam Valjavca in Kobilico

»Danes poteka zadnji tekmovalni dan. Roman Pongrac je že opravil z nastopom na cestni dirki. Imel je smolo saj se je v drugem krogu zgodil padec, kar ga je zaustavilo in vodilne skupine ni več mogel uloviti. Popoldan bo nastopil še tandem Kobilca in Valjavec. Prevoziti bosta morala dobrih 100 km po zahtevni krožni trasi. Naj omenim da gre proga skozi staro mestno jedro s tlakovci ostrimi ovinki in robniki…kako bo šlo na progi, ki je sicer na kožo pisana specialistom za kriterije (to so kratke krožne dirke po mestih) bomo videli,« še sporoča selektor kolesarske reprezentance Aleksej Dolinšek.

Print Friendly, PDF & Email