Zaradi spleta okoliščin (zdravstvene težave Veselke Pevec in Gorazda F. Tirška) in službenih obveznosti obeh stalnih trenerjev se je svetovnega pokala v francoskem mestu Chateauroux udeležila zelo spremenjena ekipa.

Dobra reakcija

Kot tekmovalca sta se ga udeležila samo Franc Pinter in Damjan Pavlin, kot spremljevalki – trenerki pa sta se takšnega tekmovanja prvič udeležili sicer izkušeni strelki Sonja Benčina in najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak.  Za tekmovalca je bila to popolnoma nova okoliščina, saj se še nikoli ni zgodilo, da na tekmovanju ne bi bilo vsaj enega stalnega trenerja, za obe spremljevalki pa je bila njuna vloga tudi nova, saj sta bolj vajeni, da tekmujeta, kot pa vodita strelce.  Ekipa se je v 1300 km oddaljenem Chateauroux dobro znašla in odlično delovala, tako, da sta imela oba tekmovalca odlično strokovno in logistično podporo. Tekmovanje je bilo zadnje letos (in hkrati drugo letos) kjer so se delile kvote za nastop v Tokyu 2020, vendar žal večinoma samo po ena kvota na disciplino.  Naša tekmovalca se v boj za kvote žal nista vključila, saj se nista uvrstila v finale.

Franc Pinter – Ančo žal ni ponovil svojih rezultatov s treningov in je zlasti v svoji paradni disciplini stoje streljal slabše od pričakovanj. Damjan Pavlin pa je v svoji najboljši disciplini – leže sicer dosegel dober rezultat in 11. mesto, a mu je uvrstitev v finale (osem najboljših) odnesel slab začetek, saj je v prvi seriji ustrelil veliko slabše kot potem v nadaljevanju, ko je dosegal res vrhunske serije.

Prvo po letu 2013

Ekipa se bo po kratkem odmoru začela pripravljati na decembrsko evropsko prvenstvo v Beogradu, ki ga je Mednarodni paraolimpijski komite v koledar uvrstil šele konec avgusta, in bo po letu 2013 prvo evropsko prvenstvo, je svoj zapis sklenila Polona Sladič, glavna trenerka.

Print Friendly, PDF & Email