Igralec boccie Matjaž Bartol je s polovičnim izkupičkom začel nastope na mednarodnem turnirju v Dubaju. Uvodoma je priznal premoč Korejcu Seokbeopu, 4:3 je bilo. V nadaljevanju prvega igralnega dne pa je Bartol z 10:3 ukanil Iračanu Alhayomu. Redni del bo sklenil jutri ob 12.45 proti Hrvatu Komarju, ki bo Bartolov zadnji tekmec v predtekmovanju.

Tekmovanje v živo:

:: BISFed 2018 Dubai Boccia World Open

Cilja visoko

„V kategoriji BC4 tekmuje 24 tekmovalcev. Po konkurenci, s katero tekmuje. je pred njim se devet višje rangiranih tekmovalcev, kar pomeni, da se bo Bartol moral dobro potruditi, da pride na višja mesta. Zadovoljni bi bili z uvrstitvijo med 10 najboljših, Matjaž pa si želi uvrstitev blizu ali na zmagovalni oder,“ napove selektorica Maja Bobnar, ki spremlja Bartola v Dubaju.

Odmevno leto

Leto 2018 bi bilo lahko prelomno tudi za dvoransko balinanje oz. boccio. Na odprtem prvenstvu Sardinije sta izjemno zgodbo spisala Matjaž Bartol in Nataša Bartol. Matjaž je osvojil sploh prvo člansko kolajno (bil je tretji!) za Slovenijo v dvoranskem balinanju, v paru s sestro Natašo pa sta bila srebrna v igri parov. Matjaž se je v letu 2018 izkazal tudi s prebojem med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu v Liverpoolu!

Print Friendly, PDF & Email