Slovenski boccia reprezentant Matjaž Bartol je s porazom proti hrvaškemu igralcu Komarju sklenil nastop na močnem mednarodnem turnirju v Dubaju. Hrvaški tekmec je slavil s 6:2, Bartol je na koncu zasedel 3. mesto v svoji predtekmovalni skupini, skupaj pa končno 14.

Pričakovali več

„Nekaj setov v vseh tekmah je bilo dobro odigranih a žal je bilo storjenih preveč napak, da bi se lahko uvrstil višje. Treba je tudi vedeti, da je imel Matjaž na včerajšnji prvi tekmi tudi nekaj smole! Žal nismo dosegli rezultata, po katerega smo prišli. A misli že usmerjamo v prihajajoče leto, ko imamo nove možnosti, trdo bomo trenirali in se trudili za najboljše rezultate!“ je po slovesu Bartola povedala Maja Bobnar, selektorica Slovenije.

Spomnimo:
Bartol je uvodoma v Dubaju priznal premoč Korejcu (3:4), potem pa ugnal Iračana (10:3).

Odmevno leto

Leto 2018 bi bilo lahko prelomno tudi za dvoransko balinanje oz. boccio. Na odprtem prvenstvu Sardinije sta izjemno zgodbo spisala Matjaž Bartol in Nataša Bartol. Matjaž je osvojil sploh prvo člansko kolajno (bil je tretji!) za Slovenijo v dvoranskem balinanju, v paru s sestro Natašo pa sta bila srebrna v igri parov. Matjaž se je v letu 2018 izkazal tudi s prebojem med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu v Liverpoolu!

Print Friendly, PDF & Email