V Izraelu sta potekali konferenca in generalna skupščina krovne evropske organizacije za parašport. Zbrane je nagovoril tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja.

Evropski paralimpijski komite deluje od leta 1991. z jasnim namenom: vzpodbujati in braniti skupne interese evropskih športnikov. EPC si tudi prizadeva zagotoviti športne programe in pobude za parašport, tudi tako da organizira kontinentalna tekmovanja.

„V Izraelu je 3.5. potekala konferenca, 4.5 pa skupščina Evropskega paraolimpijskega komiteja. Udeležba 41 nacionalnih paraolimpijskih komitejev. Vseh 76 udeležencev je na konferenci preko delavnic analiziralo stanje paralimpijskega gibanja v Evropi in delovanja evropskega paraolimpijskega komiteja,“  je o zadnjih aktivnosti EPC-ja spregovorila Jana Čander, strokovna sodelavka Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite.

Prihaja nov plan

Srečanja se je udeležil tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja. Parsons je v svojem govoru izpostavil par ključnih dogodkov in trenutkov, ki sledijo: fokusiral se je na prihodnost, razkril je, da bo Mednarodni paralimpijski komite plansiral strateški plan 2019-2022, fokus organizacije pa bo na inkluziji, ki jo bodo skušali ustvariti ravno skozi parašport.

Zbrani so razpravljali o prihodnosti EPC-ja, novitetah, organiziranosti ter skorajšnjih paralimpijskih igrah v Tokiu. V sklopu zasedanja so bile organizirane tudi številne delavnice.

„Prav tako so se odpirale teme vizije, promocije, razvoj mladih parašportnikov. S sodelovanjem smo tako pričeli snovati strateški plan evropskega paraolimpijskega komiteja. Skupščina je potekala tekoče, pregledala se je vsebina in finančna situacija EPC-ja ter se predstavila projekta Tokio 2020 in EPYG zimski (Poljska 202o in poletni (Finska 2019),“ je še povedala Jana Čander, Slovenija pa je ob tej priložnosti še utrdila svoje vezi in partnerstva z ostalimi evropskimi paralimpijskimi komiteji.

Print Friendly, PDF & Email