Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel delegacijo tekmovalcev Specialne olimpiade Slovenije, ki je v marcu uspešno tekmovala na Poletnih svetovnih igrah v Abu Dhabiju in Dubaju. 27 športnikov je tam osvojilo 24 medalj.

Sprejem je potekal v sproščenem vzdušju, kjer se je predsednik SOS in vodja delegacije Ljubomir Miličević zahvalil za gostoljubje in dejal, da je bilo to za naše športnike najpomembnejše tekmovanje v zadnjih štirih letih. “Poleg medalj so pomembni tudi vtisi, vsa prizadevanja, ki smo jih skupaj s tekmovalci vložili v to tekmovanje,” je bil s sprejemom na najvišji ravni zadovoljen Miličević.

Predsednik pa je nadaljeval: “Danes smo se zbrali, da Sloveniji sporočimo, da ste uspešno nastopili, da smo ponosni na vas, na vaše rezultate, ki so plod truda in odrekanja, vztrajanja in trme. Čestitke tudi vsem trenerjem in mentorjem. Spremljam vaše delo in v zadnjem desetletju je bilo marsikaj narejenega, zato verjamem, da tako veliko število medalj ni naključje,” je ob sprejemu v šredsedniški palači dejal predsednik Pahor.

Ob 38-članski ekipi so bili tudi predstavniki Zveze Sožitje in Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskega komiteja.

Foto: Urad Predsednika Republike Slovenije

Print Friendly, PDF & Email