Prvo letošnje tekmovanje na najvišji ravni je za Matjažem Bartolom, tekmovalcem v dvoranskem balinanju. V zadnjih dneh aprila in prvih dneh maja je nastopil na tekmovanju BISFed 2019 Montréal Boccia World Open. A se v izjemno zahtevni predtekmovalni skupini ni izšlo po njegovih željah in pričakovanjih.

„Treningu in mentalni pripravi sem namenil ogromno časa. Naredil bom vse, da pridem, čim višje, vendar grem korak po korak,“ je napovedal Matjaž Bartol, ki se spogleduje z nastopom na paralimpijskimi igrami v Tokiu 2020. Uvodoma je Bartol priznal premoč Korejcu Jangu, ki je slavil z 9:0, na koncu pa je azijski predstavnik zasedel končno 2. mesto v Bartolovi konkurenci. V nadaljevanju je Bartol tesno s 3:2 porazil še Američan Taylor, za konec pa še Kolumbijec Grisalec (2:8).

Tekme Matjaža Bartola v predtekmovanju:

30.4.
Matjaž Bartol – Seongyuk Jang (KOR) 0:9

1.5.
Matjaž Bartol – Nick Taylor (ZDA) 2:3
Matjaž Bartol – Euclides Grisalec (KOL) 2:8

„V to tekmovanje sem vložil veliko truda, časa in energije. Žal se ni izteklo po mojih načrtih in pričakovanjih,“ je po vrnitvi v Slovenijo povedal Matjaž Bartol. Selektorica Maja Bobnar pa je dodala, da Matjaža čaka prihodnje večje tekmovanje avgusta v Španiji.

Print Friendly, PDF & Email