„Uspešno smo sklenili priprave na kvalifikacijski turnir v Kanadi,“ uvodoma pove Simon Božič, selektor slovenske reprezentance v odbojki sede. Naša izbrana vrsta v soboto zjutraj potuje v Severno Ameriko, kjer se bo v družbi Kanade, Finske, Nemčije in Ukrajine borila za še zadnje prosto mesto na paralimpijskem turnirju na paralimpijskih igrah v Tokiu.

Sedmerica uvrščena

Na kvalifikacijskem turnirju bo tako vsaka država igrala z vsemi ostalimi nasprotnicami, zadnje uvrščena ekipa bo nato avtomatsko “izpadla”, prve štiri pa se bodo v polfinalu in finalu potegovale za nastop v Tokiu.

Na paralimpijske igre so že uvrščene Rusija, ZDA, Kitajska, Italija, Brazilija, Ruanda in Japonska.

Dobre priprave in test z Italijo

„Želim si le, da vsi ostanemo zdravi,“ nadaljuje selektor Božič, ki je vesel, da so strokovni štab okrepili s fizioterapevtom Štefanom Kneževićem, ki pravilom sodeluje s hrvaško reprezentanco, zdaj prihaja Sloveniji na pomoč. „Verjamem, da bomo v prihodnje imeli ob sebi tudi zdravnika,“ dodaja Božič, ki nadaljuje:

„Opravili smo kvalitetne priprave, pika na so bile tekme z Italijo, ki je evropska podprvakinja in tudi udeleženka letošnjih paralimpijskih iger. Prav proti Italiji smo dokazali, da smo lahko konkurenčni vsem. To bo treba pokazati na tekmah v Kanadi. Upam, da nam uspe,“ se nadeja Božič, ki mu bo pri delu asistiral Branko Mihorko.

Slovenija za kvalifikacije:
Suzana Ocepek, Lena Gabršček, Jana Ferjan, Danica Gošnak, Mira Jakin, Senta Jeler, Klara Vrabič, Klara Jeretina, Tija Vrhovnik.

Termini rednega dela turnirja v Kanadi:

26.2.
Slovenija – Kanada (11.00)
Slovenija – Finska (18.00)

27.2.
Slovenija – Nemčija (13.00)

28.2.
Slovenija – Ukrajina (11.00)

Polfinale in finale je na sporedu 28. in 29.2.

Slovenija je dosedaj uspešno nastopila na treh paralimpijskih igrah – v letih 2004, 2008 in 2012.

Print Friendly, PDF & Email