Vlada Republike Slovenije je včeraj sprejela odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti. Danes pa je dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport na delovni sestanek sprejela Damijana Lazarja, predsednika Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. Sestanka sta udeležila tudi mag.  Poljanka Pavletič Samardžija in Marjan Dolinšek, državni sekretar za področje izobraževanja in športa.

Ob tej priložnosti je Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK, seznanil ministrico s tekočo problematiko in izzivi, pred katere je parašport postavila pandemija koronavirusa. Ministrica je s svojo ekipo pozorno prisluhnila problematiki ter pozdravila naše ukrepe in prizadevanja, da parašportnice, parašporniki in ekipe lahko nadaljujejo z vadbo v skladu z upoštevanjem ukrepov, ki jih v nastali situaciji narekujejo pravila NIJZ-ja.

Ministrica dr. Simona Kustec se je zahvalila za vse dobro in spodbudno, kar s svojimi dosežki prinašamo v našo družbo ter zaželela veliko uspehov in srečno, varno ter zdravo v športnem duhu še naprej.

Print Friendly, PDF & Email