Z zavzetim delom nadaljuje tudi gluhi teniški igralec Marino Kegl, tudi najboljši slovenski gluhi športnik v letu 2019, nad njegovim delom bdi trener in oče Darko Kegl.

20.4. začela

„Zaenkrat smo v redu, vsi smo zdravi. Čas karantene sva izkoristila predvsem za vzdrževanje telesne pripravljenosti, saj teniški treningi niso bili mogoči. S tenisom sva začela doma v Murski Soboti 20. aprila in seveda je bilo potrebno veliko dela, da je Marino dobil nazaj občutke gibanja na igrišču, orientacijo, potrebno je bilo uravnati vse udarce. Za to sva potrebovala cca. 14 dni, nato sva se priključila treningom v matičnem klubu – ŽTK Maribor in vzporedno delala koordinacijo naprej doma,“ uvodoma pove Darko Kegl.

Navdušil v Avstriji

Konec meseca (30.5.) se je Marino udeležil prvega turnirja slišečih.
„Ni še bilo čisto tako kot pred časom korone. Po še mescu dni je že skoraj na pravi poti, saj piliva že detajle. Uspešno je nastopil na dveh slovenskih turnirjih, zadnja štiri kola pa na ligi v Avstriji, kjer je po petih kolih iz LLB z ekipo TC KERN VOGAU, kjer jih je kot prvopostavljeni igralec ekipe, brez izgubljene tekme popeljal v višjo ligo LLA . Za letos imava še v planu evropsko prvenstvo gluhih, ki bo, v kolikor bo epidemiološka slika dobra, v Grčiji konec oktobra in v začetku novembra. To bi bil višek sezone,“ navrže Kegl Senior.

Po oceni odločitev

„Marino bo turnirje igral tam, kjer bodo in, če bova ocenila, da je varno, potem greva. Možnosti turnirjev so odprte še na Češkem in Slovaškem. Drugo leto pa je največje tekmovanje  v Caxias do Sulu v Braziliji, ko bodo olimpijske igre. Glavni cilj je ostati zdrav in ostati v formi. Potem vse v redu,“ sklene Kegl.

Print Friendly, PDF & Email