Po globalni pandemiji, ki je pretresla tudi svet športa še vedno, tudi naši parakolesarji niso izgubili motivacije za drugi del tekmovalne sezone, ki bo septembra in oktobra.

Trenirali v času pandemije

„Parakolesarji na srečo nismo bili tarča virusa, zato nam pandemija ni predstavljala bistvene ovire pri izvedbi treningov le, da so ti potekali v zaprtih prostorih in sicer na trenažerju, ročni kolesarji pa so celo lahko tekmovali po platformi Zwift,“ pove glavni trener Luka Kovic, ki bdi nad kvartetom v postavi: Anej Doplihar, Gregor Habe, Jurij Porenta, Aleš Dragar.

Plan tekem

„Tekmovalni koledar se je po prekinitvi vseh aktivnosti zavoljo COVID-19 nekoliko spremenil. Tekme, ki so bile predvidene za junij, so se premaknile na september. Ciljne tekme, na katerih bomo po vsej verjetnosti nastopili, pa so Puchov evropski pokal (med 12. in 13.9.), svetovni pokal (med 24. in 27.9., lokacija ni še določena) ter na multietapni dirki od 4. do 10.10. v Avstriji,” še doda Kovic.

Tandem (Jurij Porenta&Aleš Dragar), ki bi moral v letošnjem letu nastopiti na paralimpijskih igrah, pa ohranja kvoto za naslednje tekmovalno leto, v katerem naj bi igre tudi potekale.

Print Friendly, PDF & Email