Ekipa zbrana okoli paratriatlonca Alena Kobilice, kandidata za nastop na paralimpijskih igrah, je opravila priprave na Kanarskih otokih in pogleduje v tekmovalni del sezone.

„Smo situaciji primerno. Iščemo možnosti in priložnosti za izboljšanje forme Alena Kobilice in dobre priprave na svetovno prvenstvo. Zaenkrat v ekipi ne beležimo okužbe in upamo, da se tako nadaljuje tudi v prihodnje,“ uvodoma pove trener in koordinator ekipe Grega Nahtigal.

„Alen in ekipa, ki skrbi za trenažni proces, so trenutno na pripravah na Gran Canariji. Kanarski otoki so edini primeren prostor v zimskih časih za optimalno pripravo športnika na sezono. Večji del priprav pozimi smo že izgubili, zato sedaj poskušamo ujeti zadnji vlak, za izboljšanje in realizacijo trenažnega procesa. Dva tedna priprav sta mimo in zaenkrat so realizirane stoodstotno. Poudarek je na tekaškem delu, kjer bi lahko Alen dosegel realno največji napredek in vse kaže, da gre v pravo smer,“ nadaljuje Nahtigal.

Ekipo, ki skrbi za Alena na pripravah, sestavljajo Urh Klenovšek (zadolžen je tudi za realizacijo in prilagoditev trenažnega procesa), Nino Cokan (ki je pomagal ekipi v prvem tednu priprav) ter novinec v strokovnem kadru Klemen Lavrenčak , ki skrbi za primerno vsebino treningov, s poudarkom na tekaškem delu. V vlogi vodje ekipe in trenerja ostaja Grega Nahtigal, ki se priprav ni udeležil, saj so se odločili, da stroške, ki bi za to nastali, rajši uporabijo za izvedbo daljšega obdobja priprav, saj je to tisto, kar v tem trenutku pomeni optimizacijo trenažnega procesa.

Prva tekma, ki je tudi prva tekma v “novem” kvalifikacijskem obdobju za Tokio 2021, je svetovno prvenstvo v Milanu, na sporedu pa bo 8. maja.

Print Friendly, PDF & Email