V Laškem smo v nedeljo, 29.08.2021 sklenili 3. Paralimpijski tabor za družine. Tabor organizira in vodi Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. Z jasno željo po uresničevanju vizije za vzpostavitev dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. Zavoljo tega smo skupaj z partnerjem Lidl Slovenija razvili program Postani športnik. Tabor v Laškem je nov korak v pravo smer.

Tokrat je sodelovalo kar 19 družin, skupaj pa 47 udeležencev, za katere smo pripravili pester in zanimiv program.

Zbrane je v nedeljo nagovoril tudi Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Po četrtkovem prihodu smo bili v petek že v športni dvorani, kjer smo spoznali prve športne panoge, ki so na voljo mladim. To so boccia, košarka na vozičkih, plavanje, namizni tenis, curling.

Vmes smo za starše pripravili tudi predavanja, v teh dneh so prisluhnili dr. Tjaši Filipčič, ki je predavala o pomenu športa, ter mag. Nataliji Spark, ki je predavala o izzivih staršev z invalidnimi otroki.

V soboto so vsi pozorno prisluhnili Senti Jeler, članici reprezentance odbojke sede, potem pa so se mladi preizkusili še v parakolesarstvu in hokeju a električnih vozičkih, zvečer pa še v paraplesu, kjer so naučili tudi plesne fotografije, ob tem pa poslušali himno Ta tempo, katere avtor je raper Rok Terkaj Trkaj.

Čeprav je bila nedelja, pa je bila za vse še kako pestra in prijetna. Danes so starši uživali na predavanju mag. Natalije Spark, otroci so se medtem pomerili v kvizu iz znanja o paralimpijskih igrah. Prvi trije so bili nagrajeni z nagradami naših sponzorjev. Nato sta se direktno iz Tokia javila naš paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek in njegova trenerka Jana Čander. Otroci so bili izjemno navdušeni. Nenazadnje pa je bil Tim z nami leta 2019 na prvem taboru v Laškem!

Piko na i taboru smo postavili v športni dvorani, na sporedu je bilo tekmovanje v športnih igrah med družinami. Tu se nam je v telovadnici pridružil tudi naš Levček Mark. Vsi sodelujoči so prejeli darilne vrečke, bogato napolnjene z izdelkih naših sponzorjev.  Fructal je za udeležence tabora prispeval Fruce in Frutabele, v Thermani pa so ponovno poskrbeli za to, da smo se dobro počutili.

Vse štiri dni je bilo na taboru izjemno vzdušje. Starši so se povezali med seboj, otroci so se družili. Zagotovo bo iz vseh teh vezi nastalo kaj dobrega in da dobimo nekaj novih športnikov.

Na tem mestu hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi in organizaciji!

Print Friendly, PDF & Email