V petek se nadaljuje svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju. Tokrat je na sporedu slalom moških, v najboljši svetovni konkurenci pa se bo predstavil tudi naš 21-letni Hrušičan, tudi dijak jeseniške gimnazije, Jernej Slivnik.

Slalom se začne ob 10. uri, drugi tek bo na vrsti ob 13.30. Slivnik bo tekmo začel s štartno številko 52, na štartu bo 78 smučarjev, od tega kar 28 sedečih – torej v konkurenci, kjer tekmuje naš smučar.

Videoprenos slaloma, 21.1.

Slivnik je na sredini tekmi potrdil, da je v dobri formi prišel na Norveško. V zahtevnem veleslalomu je po prvem teku pristal na 5. mestu, na koncu je bil izvrsten 7., kar je Slivnikova najvišja uvrstitev na svetovnih prvenstvih in paralimpijskih igrah.

Po tako dobrem rezultatu je tudi jasno, da bo Slivnik v petek štartal še dodatno razbremenjen, kar bi lahko botrovalo, da bo na progi še suverenejši.

Debitiral leta 2019

To je za Slivnika že 2. svetovno prvenstvo. Na tej ravni tekmovanja je prvič nastopil že pred tremi leti. Na svetovnem prvenstvu, ki sta ga leta 2019 družno gostila Kranjska Gora in Sella Nevea, je bil 10. v slalomu ter 17. v veleslalomu.

Svetovni in evropski pokal

Jernej se v letošnji sezoni meri v evropskem in svetovnem pokalu. V evropskem pokalu ima dve tretji mesti v slalomu, v najmočnejši konkurenci svetovnega pokala pa se je najvišje zavihtel 20.12. 2021, ko je bil 8. na slalomu v St. Moritzu.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email