Letošnji junij vrača na mednarodno sceno evropskih prvenstev našo košarkarsko reprezentanco. Do konca tedna Sarajevo gosti evropsko prvenstvo. Mednarodna košarkarska zveza je združila divizijo B in C, na tekmovanju v glavnem mestu Bosne in Hercegovine se bo merilo 14 reprezentanc.

 

„S potekom priprav sem zadovoljen. Potekale so tako, kot smo jih s člani strokovnega štaba tudi načrtovali. Kako so bile dobre in uspešne, pa bo jasno po koncu prvenstva v Sarajevu,“ pove selektor Žiga Kobaševič, ki bo imel na EP na voljo naslednjo postavo: Haris Kuduzović, Milan Slapničar, Gregor Gračner, Enis Musić, Simon Gračnar, Klemen Lokar, Robert Radić, Danilo Kamenik, Aleš Povše, Robi Bojanec, David Škorjanc.

Slovenija se po štirih letih spet vrača na evropska prvenstva. „Igralci in člani strokovnega štaba smo lačni tega prvenstva in dokazovanja. V času priprav je bila prisotna velika želja. Prepričan sem, da se bo za nas dobro izteklo in bo uspešno,“ nadaljuje selektor, ki si želi, da bi si v predtekmovanju naredili dobro izhodišče za zaključne boje.

Sistem tekmovanja

Finalista prvenstva napredujeta v divizijo A, ekipe, ki bodo dosegle mesta od 3. do 8., bodo v prihodnje igrale v diviziji B, ostalih šest pa se seli v divizijo C. Naša reprezentanca bo tekmovanje začela v predtekmovalni skupini C, tam se bo merila z Latvijo, Srbijo in Irsko.

Ekipna moč

„Komaj čakamo, da se tekmovanje začne. Sam sem zadnji EP izpustil, šest let bo že od mojih zadnjih tekem na tej ravni. Imamo pa danes pomlajeno in osveženo reprezentanco, med sabo smo zelo povezani. Par let smo trdo delali. Včasih smo se na EP pripravljali mesec dni, zdaj pa smo trenirali celo leto, predvsem pa je kvaliteta te ekipe, da smo ogromno delali in trenirali kot ekipa, ne le da nekaj posameznikov nekaj zna narediti,“ se tekmovanja v Sarajevu veseli izkušeni Danilo Kamenik.

Tekme Slovenije:

15.6.
Latvija – Slovenija (10.45)

16.6.
Slovenija – Srbija (13.45)

17.6.
Irska – Slovenija (15.30)

Print Friendly, PDF & Email