V francoskem mestu Le Havre potekal mednarodni turnir 1. ranga za uvrstitev na svetovni lestvici. Kot 3. nosilec je tja odpotoval tudi naš gluhi tenisač Marino Kegl, ki je bil prost v 1. krogu, v 2. krogu pa je z 0:“ v nizih (0:6, 2:6) klonil proti domačinu Olivieru Graveju.

„Dragi moji prijatelji. Iz Francije tokrat nimam lepih novic. V 2. kolu sem po uri in pol atomskega tenisa, v neregularnih pogojih, na žalost izgubil proti, trenutno najboljšemu Francozu. V dvorani je bilo 6 stopinj. Veliko peska in zelo nizka temperatura sta igrišče zelo upočasnila. Ker mi je vrnil praktično vse udarce, ga nikakor nisem mogel „prebiti“. Tudi, ko sem že mislil, da je točke konec mi je, od nikoder žogico, ne samo vrnil, temveč poslal mimo mene. Fant je igral tenis življenja, za kar mu iskreno čestitam. Upam, da bo to še kdaj ponovil. Vsekakor si zasluži uvrstitev med 8 najboljših, meni pa na žalost, ostane borba za 9. mesto,“ je zapisal Marino, ob tem pa navrgel še nekaj zanimive statistike: najdaljša točka je trajala 1′ 10″, pri 37 izmenjavah, da je 40 točk trajalo več kot 20″, da sva odigrala 34 točk z izmenjavo min. 25 udarcev.

„Sem razočaran, vem pa, da sem dal sem vse od sebe. Tokrat se žal ni izšlo. Z glavo gor gremo naprej. Hvala, da ste z menoj! Pozdrav iz Le Havra,“ je navrgel Marino, ki je letos še kako opozoril nase: na sploh prvem Odprtem prvenstvu Avstralije je zasedel izvrstno 2. mesto.

Print Friendly, PDF & Email