S tekmami v Podgorici se s 3. turnirjem nadaljuje 15. sezona Lige NLB Wheel, ki jo vodi Zveza paraplegikov Slovenije. Tokratni turnir gosti in organizira KK OSI Paramont, na turnir tudi naša ekipa ParaSportSlovenia.

Liga NLB Wheel, 3. kolo, Podgorica, 25.2.
KIK Zmaj Gradačac – KK OSI Paramont (11.00)
Parasport Slovenia – KKK Singidunum Crvena zvezda (12.45)
KIK Zmaj Gradačac – KKI Vrbas (14.30)
KK OSI Paramont – KKI Vrbas (16.15)

Vrstni red po 2. kolu:
1. KKI Vrbas 6 točk (3 tekme)
2. KKK Singidunum Crvena zvezda 5 (4)
3. KK OSI Paramont 4 (2)
4. KKI Zagreb 4 (4)
5. Parasport Slovenia 3 (2)
6. KIK Zmaj 2 (1)

Tretji turnir

Prvi turnir je potekal v Zagrebu, drugi v Beogradu. Ob pogledu na lestvico je jasno, da gre tudi v tej sezoni najboljše ekipi KKI Vrbas, branilcem naslova, ki so na uvodnih dveh turnirjih odigrali tri tekme in tudi vse tri odločili sebi v prid. V Podgorici se bo turnir začel tekmo KIK Zmaj Gradačac – KK OSI Paramont. Ekipi iz Gradačca oz. Podgorice sta dobro začeli sezono, saj še nista izgubili. Prvaki Črne gore so pri dveh zmagah, Zmaj pri eni. Favoriti so sicer gosti iz Gradačca, vendar je ekipa Paramonta letos dokazala, da zna igrati zelo dobro košarko in bo sigurno poskusila presenetiti KIK Zmaj.

Derbi kola, derbi lige

Za tem se bo začela 2. tekma turnirja, simbolično pa bo prvi sodniški met izvedel kar naš gost košarkar Zvonimir Ivišić, potem pa se bosta v boj za dve točki podala ParaSportSlovenia in KKK Singidunum Crvena zveza. Če želi ekipa Parasport Slovenia uresničiti svoje smele načrte, da ohrani svoj položaj na lestvici in si praktično izbori polfinalno vstopnico, mora ugnali Beograjčane. Le ti pa so letos v dobri formi in igrajo kompaktno. Bodo pa Beograjčani naredili vse, da pridejo do 2. letošnje zmage. Tudi na krilih dvojca Ćirković&Jeremić, ki na tekmo skupaj beleži po 32,5 točke.

Videoprenos tekme:

„Odhajamo na dolgo gostovanje v Podgorico, kjer nas čaka v letošnji sezoni zelo kompaktna in neugodna ekipa Singidunuma Crvene Zvezde iz Beograda. Gre za ključno tekmo sezono, saj zmaga praktično že prinaša vstop na polfinalni turnir, poraz pa resno ogrozi možnost nastopa v polfinalu. Na nasprotnika smo dobro pripravljeni, vemo, kje preti največja nevarnost z njihove strani, prav tako se kje so naše največje prednosti,“ napove selektor Žiga Kobaševič.

Na tretji tekmi KIK Zmaj Gradačac – KKI Vrbas nas čaka pravi derbi kroga, recimo kar derbi lige! Obe ekipi sta se pred letošnjo sezono dodatno okrepili z željo po osvojitvi lige. Pričakujemo lahko pravi spektakel. Tudi zavoljo vodilnih strelcev lige – v taboru KKI Vrbasa sta to Vlado Švraka (31.3 točke na tekmo) in Ante Štimac (14.0), pri KKI Zmaj se vse vrti okoli Rama Rekanovića, ki je na dosedaj edini letošnji tekmi zabil 41 točk!

Generalka pred Evropo

Četrta tekma KK OSI Paramont – KKI Vrbas prinaša tekmo domačina in vodilne ekipe lige. Domačini računajo na to, da bodo izkoristili utrujenost Vrbasa po naporni prvi tekmi, vendar ima banjaluška ekipa zelo dolgo klop, hkrati pa je ta turnir izvrstna generalka za evropski test. Spomnimo – v dvorani Borik 10. in 11.3. KKI Vrbas gosti kvalifikacijski turnir EuroCup.

Print Friendly, PDF & Email