Do 2.4. bo v Zagrebu potekalo mednarodno tekmovanje dvoranskega balinanja. Slovenijo je v Zagreb odpotovala v največji zasedbi do sedaj: prvič bo naše barve zastopalo šest članov v treh kategorijah BC2 – Natalie Finkšt in Bojan Poredoš, BC3 – Jakob Škantelj in Klemen Kramžar, BC4 – Nataša Bartol in Blaž Adamlje, dva športnika pa sta minuli vikend uspešno opravila kategorizacijo bosta na mednarodni ravni nastopila prvič.

Posamezni del tekmovanje se začne v ponedeljek,27.3., kjer bomo imeli v igri šest predstavnikov, prav tako pa bomo branili naše barve v kategoriji parov v nadaljevanju tekmovanja, ki bo potekal od od 30.3. do 1.4. Tu sta naša aduta Nataša Bartol in Blaž Adamlje v kategoriji BC4.

„Nasprotniki ne bodo ravno mala malica, ker so po jakosti v skupini višje uvrščeni od naših tekmovalcev, vendar se bomo borili in poskušali pokazati najboljše igre s treningov,“ pove selektorica Maja Bobnar.

Na tekmovanju bo nastopilo 108 tekmovalcev  iz 22 držav v posamezni konkurenci. Tekmovanje bo na visoki ravni tudi zaradi tekmovalcev, ki zasedajo najvišja mesta na svetovni lestvici, saj je letošnje leto zadnja možnost za zbiranje točk in uvrstitev na najvišja mesta in preboj na paralimpijske igre v Parizu 2024.

Print Friendly, PDF & Email