Po izvrstnem nastopu na Odprtem prvenstvu Avstralije je Marino Kegl minuli mesec tekmoval na mednarodnem turnirju 1. ranga za uvrstitev na svetovni lestvici. Zdaj pa je jasno, da to tak turnir gostila tudi Slovenija.

„Dragi prijatelji! Obveščam vas, da smo danes na sestanku potrdili, za moje rodno mesto in za tenis gluhih in naglušnih, zelo dobro novico. V Murski Soboti bomo od 5. do 7. maja gostili najboljše gluhe teniške igralce in igralke na svetu, na 1. Sobota Deaf Open, mednarodnem turnirju gluhih in naglušnih, najvišjega ranga, ki bo štel za svetovno lestvico. Organizator turnirja je Športna Zveza Gluhih Slovenije (ŠZGS), izvajalec in soorganizator turnirja pa Društvo Gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota (DGNP-Murska Sobota). Turnir bo podprla tudi Občina Murska Sobota,“ je na Facebooku sporočil Marino Kegl.

„To bo že šesti tovrstni turnir v Sloveniji. Ostale smo izvedli v Portorožu. Ker pa vemo, kakšna je situacija v Portorožu, je nama z Marinom padla ideja, da to lahko izvedemo tudi doma v Murski Soboti, saj imamo ustrezno infrastrukturo. In, ker beseda da besedo, smo bili zelo hitro dogovorjeni. Nastopi v domačem kraju pa so vedno poseben izziv in motivacija,“ pa je k temu dodal Darko Kegl, oče in trener Marina Kegla.

Print Friendly, PDF & Email