V petek, 23. junija, bo velik dan za slovenski parašport. Na televiziji TV Slovenija 2 bo ob 17.45 luč sveta ugledala oddaja Tempo, oddaja o parašportu. Vsak mesec, vsak tretji petek v mesecu, bo prinašala zanimive zgodbe in novice iz sveta parašporta. Oddaja je koncipirana bogato, prinaša dimačine vsebine, predvsem pa prinaša parašport v svoji pristni podobi in obliki. Z zmagami, porazi, točkami, razočaranji.

Manca in Anej

Oddajo bosta vodila paraplezalka Manca Smrekar in parakolesar Anej Doplihar. V prvi oddaji bomo predstavili Aneja, tudi ambasadorja programa Postani športnik. S kamero smo bili v Ljubljani, kjer so športniki invalidi s športniki neinvalidi spomnili na globalno kampanjo We The 15, ki opozarja, da je v družbi kar 15 odstotkov invalidov. V Laškem je potekal največji namiznoteniški turnir na svetu za parašportnike I Feel Slovenia Open Thermana Laško. S kamero smo bili tam. Na Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskemu paralimpijskemu komiteju s projektom Paralimpijski šolski dan ozaveščamo mlade o parašportu, s kamero smo bili na eni od slovenskih osnovnih šol, kjer so svoje izkušnje strnili otroci in športniki.

 

„Oddaja Tempo na TV SLO 2 je del programa POSTANI ŠPORTNIK, ki osvešča slovensko javnost o aktivnostih na področju parasporta. Naša želja je, da se v naše vrste tudi s pomočjo medijev priključijo mladi invalidi. Še vedno se srečujemo z nevednostjo, da je šport neprimeren  za invalide. Pa temu ni tako! Šport je koristen za vsakega, invalida in neinvalida. Želja je, da tudi s pomočjo oddaje aktiviramo invalide in jih vzpodbudimo v organizirane športno vadbe. Če nam to uspe, je naše poslanstvo opravljeno z odliko. Zavedamo se, da bo za marsikaterega gledalca vsebina oddaje zanimiva, nekateri bodo prvič videli prilagojeno visoko tehnološko športno opremo, ki jo naši vrhunski parašportniki potrebujejo za dosego odličnih mednarodnih rezultatov. Vsebino oddaje bomo poskušali pripravljati tako, da bo splošnemu gledalcu zanimiva in dinamična z dogodki, ki so del delovanja tudi Zveze ŠIS-SPK. Veselimo se že začetka oddaje in si želim, da bomo znali obdržati dober tempo skozi daljše časovno obdobje oddaje TEMPO,“ pa je oddaji na pot povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Print Friendly, PDF & Email