Včeraj se je v Parizu začelo 10. svetovno prvenstvo v paraatletiki. Slovenske barve brani mladi slepi tekač Robi Kogovšek, ki bo tekel na 400 metrov.

Na prvenstvu, ki se bo končalo 17.7., tekmuje 1200 športnic in športnikov iz 107 držav.

„V Parizu smo odpotovali dobro razpoloženi in s pozitivno miselnostjo. Zadnja tekma je potrdila, da se forma dvignila. Letos je Robi zaradi poškodbe tekel lena dveh tekmah in vsakič postavil osebni rekord. Cilj pa je, da se spustimo po 57 sekund. Če nam to uspe, smo svoje naredili. Še več: če bi tekel pod 57 sekund, bi dosegli tudi paralimpijsko normo,“ pred tekmovanjem pove trener Roman Kejžar. Z Robijem bo tekel spremljevalec tekač Jan Trček. Dvojec Robi&Jan je prejšnji vikend na državnem prvenstvu s časom 57,28 odtekel nov osebni rekord na 400 m.

Tekmovanje Robi začenja v ponedeljek, 10.7., ko ga čakajo kvalifikacije, torek prinaša polfinale sreda, 12.7., pa finale.

„Ne pozabimo: to je za Robija prva velika članska tekma. Dosedaj na evropskih in svetovnih prvenstev članov še ni tekel. Tipamo konkurenco in se želimo dokazati,“ je jasen trener Kejžar.

Robi štarta v ponedeljek, 10.7., ob 9.50:

Prejšnji mesec je Robi prišel še do enega mejnika. Robi, ki je tudi predan in uspešen študent uporabne matematike na inštitutu Jožef Štefan, ima sedaj na svoji športni pot iob sebi tudi podjetje, ki ga bo pri tem podpiralo. Peter Tevž, lastnik podjetja GMM PROIZVODNJA d.o.o., se je odločil, da s štipendiranjem podpre našega nadarjenega paraatleta.

Robi Kogovšek z osebnim sponzorjem še odločneje po začrtani poti – Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite (zsis.si)

Print Friendly, PDF & Email