Ta teden Pariz gosti 10. svetovno prvenstvo v paraatletiki. Sodeluje 1200 športnic in športnikov iz 107 držav. Slovenske barve je branil slepi tekač Robi Kogovšek, ki je danes dopoldan štartal v teku na 400 metrov. To je bil njegov sploh prvi nastop na članskem svetovnem prvenstvu. V svoji predtekmovalni skupini je zasedel 3. mesto s časom 57.58, kar je tudi njegov osebni rekord in najboljši čas sezone. Vse skupaj je bilo premalo za napredovanje.

„Ne pozabimo: to je bila za Robija prva velika članska tekma. Dosedaj na evropskih in svetovnih prvenstev članov še ni tekel. Robi je spoznal proceduro in potek velikih tekmovanj, to je naložba za prihodnost. Smo pa spoznali, da je konkurenca v teku na 400 metrov izjemna, zato bomo morali iskati panogo, kjer bo Robi bolj konkurenčen,“ je po nastopu povedal trener Roman Kejžar. Robija je na progi spremljal Jan Trček, celotno Robijevo ekipo vodi Igor Eržen, za psihološko pripravo skrbi športna psihologinja Lena Gabršček.

Prejšnji mesec je Robi prišel še do enega mejnika. Robi, ki je tudi predan in uspešen študent uporabne matematike na inštitutu Jožef Štefan, ima sedaj na svoji športni pot iob sebi tudi podjetje, ki ga bo pri tem podpiralo. Peter Tevž, lastnik podjetja GMM PROIZVODNJA d.o.o., se je odločil, da s štipendiranjem podpre našega nadarjenega paraatleta.

Print Friendly, PDF & Email