V avstralskem Melbournu je vse nared za skorajšnji začetek 2. odprtega prvenstva za gluhe tenisače. Tudi to pot s slovensko udeležbo, barve brani 27-letni Marino Kegl iz Murske Sobote.

V dveh skupinah

Marino ter njegov oče in trener Darko Kegl sta minuli vikend prispela v Avstralijo, te dni pa izkoristila za trening, prilagajanje na časovno razliko in pogoje.

Žreb je osem povabljenih igralcev razdelil v dve predtekmovalni skupini. Marino je bil izžreban v skupino A.

Marino bo tekmovanje začel proti Francozu Olivieru Graveu, obračun ob ob polnoči po slovenskem času oz. v petek ob 10. uri dopoldan po lokalnem času. Ob 14. uri po lokalnem času (ob 4.00 po evropskem času) pa bo Marino igral še proti Britancu Hayatu, za tem pa ga v soboto, termin še ni znan, čaka še Indijec Prithvi Sekhar.

Dva v polfinale

V predtekmovalni skupini B se bodo med sabo merili Avstralec Geln Flindell, Francoz Mikael Laurent, Madžar Gabor Mathe, tudi branilec naslova, in Ekvadorec Andres Vasquez.

Po najboljša dva iz vsake skupine napredujeta v polfinale, ostali igrajo za mesta od 5. do 8.

Spomnimo: Marino je bil lani finalist OP Avstralije: v finalu je klonil proti prijatelju Madžaru Mathe Gabori, 4:6 in 2:6.

Odprto prvenstvo Avstralije:

27.1.
Olivier Grave – Marino Kegl (00.00)
Marino Kegl – Esah Hayat (4.00)

Huda konkurenca

„Rad bi igral vsaj tako kot lani. Povabljenih je osem igralcev, konkurenca bo huda,“ pred začetkom tekmovanja sporoča Marino, ki je pred odhodom v Avstralijo treniral v Mariboru.

EP in OP Francije

Letos Marina čaka še evropsko prvenstvo v Beljaku, gluhi tenisači pa se bodo premierno merili tudi na odprtem prvenstvu Francije.

Vabljeni tudi k ogledu prispevka, ki so ga pripravili na TV Slovenija.

::  PRISPEVEK O MARINU KEGLU 

 

Print Friendly, PDF & Email