Če kdo potem je Gorazd Vecko zagotovo ta slovenski strokovnjak, ki je pustil močan pečat v mednarodni športni skupnosti. Pod njegovo taktirko je Velika Britanija postala svetovna namiznoteniška velesila. Gorazd je za ta šport, za Veliko Britanijo naredil veliko. Vse skupaj ni ostalo neopaženo. Gorazdu Vecku je njegovo veličanstvo kralj Karel III. za zaslužno delo v para namiznem tenisu podelil častni red britanskega imperija MBE.

Častni red mu je izročil Sir RH.Horn. Stuart Andrew MP, od septembra 2022 parlamentarni državni podsekretar za šport, turizem, dediščino in civilno družbo, od oktobra 2022 pa tudi parlamentarni državni podsekretar za enakost.

Častni nazivi se podeljujejo tujim državljanom in državljanom Skupnosti držav Commonwealth za izjemen prispevek Združenemu kraljestvu, za dosežke ali zasluge v družbi, ki imajo velik in dolgoročen pomen ter služijo kot zgled družbi. Odkar je Vecko leta 2009 prevzel britansko paranamiznoteniško reprezentanco, je ta osvojila 14 paralimpijskih medalj, vključno z dvema zlatima leta 2016 v Riu de Janeiru, Will Bailey in Ross Wilson pa sta v svojih tekmovalnih razredih postala tudi svetovna prvaka.

Gorazd Vecko je tudi uspešni direktor turnirja I Feel Slovenia Thermana Open, ki ga od leta 2024 organiziramo v Laškem.

Print Friendly, PDF & Email