Slovenska paralokostrelska reprezentanca je navdušila na tekmi svetovnega pokala v Dubaju. Živa Lavrinc je v posamični konkurenci osvojila sploh prvo tako kolajno v zgodovini Slovenije, v tekmi mešanih dvojic je Slovenija z Živo in Dejanom Fabčičem pristala na 5. mestu.

„Tekma v Dubaju je bila zahtevna, saj smo Slovenijo zapustili sredi zime, med katero streljamo v dvoranah. Prileteli smo na prijetno toplo lokacijo z močnim vetrom. Zveza ŠIS- SPK nam je omogočila dovolj zgoden prihod, da smo se lahko aklimatizirali, prilagodili opremo in čimbolje izkoristili treninge za pripravo na nastop. Svetovni pokal ocenjujem kot dobro izpeljan uvod v sezono 2024. Živa je pristreljala individualno medaljo in to je zelo velik dosežek za slovensko paralokostrelstvo. V naslednjih mesecih nas čaka veliko treningov in priprav s tremi glavnimi tekmami – evropskem prvenstvu v Rimu, svetovnem pokalu v Novem mestu na Češkem in paralimpijskimi igrami v Parizu,“ je tekmovanje v Dubaju ocenila trenerja Brina Božič.

“Medalja je potrditev, da zmorem(o). Da lahko zberem misli in jih usmerim v tisto, kar je v določenem trenutku res pomembno. Na strelni liniji je to dober strel. Seveda, brez mirnega Brininega glasu v ozadju v lokostrelstvu ne bi prav daleč prišla. To je tudi moja prva medalja z večjega tekmovanja v lokostrelstvu in držim pesti, da se ji čimprej pridruži še kakšna, ker … Priznam, … Občutek je res fajn.“ je povedala Živa, ki se pripravlja na svoje prve paralimpijske igre. Tekma v Dubaju je bila zanj zelo pomembna.

“Predno smo prišli v Dubaj in imeli nekaj dni skupnih priprav, sem se že spraševala, kaj sploh delam v lokostrelstvu. Kakšne serije so bile sicer lepe, potem se je pa zgodilo da so puščice letele sem in tja povsem brez pravega vedenja, zakaj in kako. In priznam, v določenem trenutku sem povsem začela dvomiti v svoje sposobnosti. In ko se dvom prikrade do naše podzavesti, se stvari, kakopak drugače, le še poslabšajo. Nekaj dni priprav je uspelo sestaviti glavo in tehniko do te mere, da sem se ponovno prepričala v to, da lahko. In da seveda napredujem in sem iz sezone v sezono boljša. Paralimpijsko leto ali katerokoli drugo leto: pri športu ali kjerkoli drugje, zavedanje, da lahko, da zmoremo, je osnova za uspeh. Še kako potrebno je najprej vedeti, da lahko. In tudi, če še ne vemo povsem ali lahko ali ne, da se znamo prepričati, da lahko. Kar se lokostrelstva tiče je za doseganje vrhunskih rezultatov nadvse pomembno, da glava sodeluje. Držim pesti da se me/nas ta nadvse prijeten občutek obdrži!“ je dodala Živa.

Print Friendly, PDF & Email